I přes vynikající výkon Zbrojovka podlehla Spartě

I přes vynikající výkon Zbrojovka podlehla Spartě

P r a h a - Body z letenského trávníku nebyly ve 23. kole daleko. Rychlý gól Zbrojovku nepoložil a v utkání na hřišti pražské Sparty bojovala se ctí až do konce. Navzdory tomu, že byla v utkání po většinu času lepším týmem, ale bohužel podlehla 2:3.

Brňané do zápasu vstoupili aktivně, přesto hned od začátku prohrávali. Po rohovém kopu zametl na zadní tyči míč do brány Michal Kadlec, čímž ukončil po 525 minutách neprůstřelnost gólmana Melichárka. Otřesení Zbrojováci, kteří nastoupili podruhé v sezoně ve venkovní sadě dresů, se snažili o okamžitou odpověď, hned dva centry Ashirua zaměstnaly obranu Sparty.

Po deseti minutách hry měl Borys Tashchy hned tři vynikající příležitosti. Nejprve napřáhl z nějakých dvaceti metrů a donutil Koubka k zákroku, poté pohotově pálil z voleje a do třetice, kdy si ve vápně našel odražený balon, se již mezi tři tyče netrefil. O dramatické momenty rozhodně nebyla nouze. Řezníček přetlačil Holka a postupoval sám na Koubka. Ke smůle hostů jeho střelu k tyči sparťanský brankář špičkou kopačky vytěsnil mimo prostor třech tyčí.

Sparta po vstřeleném gólu hodně ubrala z plynu, ale když se pokusila zaútočit, stálo to za to. Pulkraba na malém vápně vychytal Melichárek! Po třiceti minutách se brněnský kotel konečně dočkal. Nejprve Tashchy nepotrestal chybnou rozehrávku, nakonec jej to mrzet nemuselo, protože po následném rohu Brno srovnalo. Po podobně zahraném kopu se prosadil Jan Polák, pro kterého to byl druhý zásah po návratu ze zahraničí. A Brno dále tlačilo. Ashiru našel osamoceného Pavlíka, který nedokázal hlavou zamířit přesně.

Pět minut před koncem první půle bohužel Melichárek kapituloval podruhé. Lafata vrátil Spartě vedení. Nutno říci, že kapitán domácího týmu zakončoval z hraniční ofsajdové pozice.

Úvod druhého poločasu patřil Spartě. Šural se zbavil Poláka a snažil se obstřelit Melichárka. Výsledkem byl nepovedený rohový kop po tečované ráně. To bylo v podání Sparty vše, dále hrála zase jen Zbrojovka. Ovšem další komplikace přinesl penaltový faul Tashchyho na Šurala, po kterém Lafata zkraje druhé pětačtyřicetiminutovky zvýšil vedení na 3:1.

Naštěstí netrvalo dlouho a Zbrojovka snížila. Populární „Olin“ Ashiru zatáhl balon do šestnáctky, posadil jej na hlavu Taschyho, který již neměl problém uklidit milimetrový pas do sítě. Snížení srdnatě bojujícím Zbrojovákům zase vlilo krev do žil.

Řezníček šajtlí nepropálil Koubka, o chvíli později na něj opět nevyzrál. Jakubovi dnes na Letné nebylo přáno. Po nadýchaném bochánku z kopačky Přichystala brněnská strana zalitovala, že Řezníček nevyrostl o nějakých dvacet centimetrů víc. Na druhé straně odkopával z brankové čáry Kijanskas. Ashiru byl zastaven odpískaným ofsajdem a Melichárek vytáhl krásný zákrok proti střele Marečka.

Ani v posledních minutách na hřišti nebyla nuda. Po rohu Zavadila se balon odrazil k Řezníčkovi. Brněnský šutér přihrávkou pod sebe hledal spoluhráče, ale obrana Sparty situaci zvládla a navíc vyslala Konatého do brejku. V samotném závěru se Zbrojovka ještě snažila vyrovnat, ale ve dvou nastavených minutách se jí nepodařilo ohrozit branku. Brňané i přes vynikající výkon jedou z Prahy s prázdnou. Po kruté porážce ale nemusí věšet hlavy, protože výkon, jaký na horké sparťanské půdě předvedli, může být příslibem do dalších kol.

Krejčí před Spartou: Na svůj debut nikdy nezapomenu
09.04.2017 | Martin Lísal

Krejčí před Spartou: Na svůj debut nikdy nezapomenu

B r n o - Podzimní zápas se Spartou (3:3) nabídl rozhodně zajímavou podívanou. A takový Ladislav...
Dnes jsme tu mohli vyhrát, mrzelo Habance po prohře na Spartě
09.04.2017 | Martin Lísal

Dnes jsme tu mohli vyhrát, mrzelo Habance po prohře na...

P r a h a - Fotbal by měl především bavit - a to dnešní zápas Zbrojovky na Spartě splnil vrchovatě....
PREVIEW: Zbrojovka míří na Spartu!
07.04.2017 | Martin Lísal

PREVIEW: Zbrojovka míří na Spartu!

B r n o - Víkend je za dveřmi, a s ním i jeden ze zápasových vrcholů jara. Fotbalisté Zbrojovky...

Fotogalerie

Všechny fotografie