Zbrojovka nedokázala využít herní převahu a s Duklou Praha se rozchází smírně

Zbrojovka nedokázala využít herní převahu a s Duklou Praha se rozchází smírně

B R N O - Ve dvanáctém kole hostila brněnská Zbrojovka pražskou Duklu. Brňané měli drtivou většinu utkání více ze hry, ale nedokázali svých šancí využít. Podobně se prezentovala i ofenzíva hostujícího celku a oba týmy se tak rozešly smírně 0:0.

V utkání dvanáctého kola hostila domácí Zbrojovka pražskou Duklu. Úvod duelu obstaral slavnostní výkop, který provedla brněnská rodačka a vynikající tenistka, Lucie Šafářová. První větší šanci na změnu skóre zařídil Koné, jenž předložil míč Škodovi, který hledal lépe postaveného Kratochvíla. Střela brněnského mladíka našla jen a pouze rukavice Rady. Na straně druhé se pokoušel o překonání Melichárka Brandner, ale brněnský brankář byl dobře postavený a jeho střelu dokázal zlikvidovat. Velikou šanci na otevření gólového účtu zápasu měl Michal Škoda, kterého dobře vysunul Lutonský. Škodovu ránu vyškrábl dobrým zákrokem Filip Rada na rohový kop.

O dvě minuty později to byl opět Škoda, který se octl v brejku z levé strany, ale podobně jako v předchozí šanci nechal vyniknout brankáře Dukly. Velký tlak Zbrojovky přinášel i další šance, ale ani jedna neskončila brankou v síti Dukly. Pěknou individuální akcí se prezentoval Miloš Kratochvíl, jenž se uvolnil na levé straně a svou střelou protáhl Radu. Ten míč vyrazil přímo před dobíhajícího obránce Dukly, který si dal málem vlastní branku, ale Rada byl na místě a míč zastavil. Největší příležitost spálil znova Michal Škoda, která se po akci Koného s Kratochvílem octl před odkrytou klecí, ale jeho pokus vyrazil Rada na rohový kop. První poločas tak branku nepřinesl a oba celky šly do kabin za stavu 0:0.

Hned zkraje druhé půle mohl branku ohrozit unikající Holenda, ale domácí stoper Pavlík se výborně vrátil a čistým skluzem mu míč vypíchnul. Prvním kdo mohl vyděsit Radu v brance Dukly, byl nejaktivnější hráč domácích, Michal Škoda. Ve skluzu ale nedosáhl na centr Pilíka. Do ohrožení branky domácích se hnal v šedesáté minutě Jan Holenda, ale proti němu včas vyběhl brankář Melichárek a dokázal míč odkopnout.

Strůjcem další větší šance domácích fotbalistů byl nejakčnější muž na place, Michal Škoda, který z levé strany odcentroval na Koného. Ten v pádu hlavičkoval těsně vedle vzdálenější tyče. V poslední desetiminutovce si Zbrojovka vytvořila nebezpečnou příležitost v podobě série centrů z levé strany, nicméně ani jeden neskončil pokusem o střelu na branku. Další šanci dostala Zbrojovka k dispozici v podobě volného kopu, ale hlavička jednoho z domácích nesměřovala mezi tři tyče. V naprostém závěru se dostali do šance hosté, když se hlavičkou z bezprostřední blízkosti prezentoval Schranz a Dušan Melichárek vytáhl výborný zákrok, když jeho pokus skryl ve svých rukavicích. Takřka s konečným hvizdem se zjevil před brankou Fortes, ale trefil pouze rukavice Rady a utkání skončilo bezbrankovou remízou.

Škoda o svých šancích: Měly z toho být tři góly, ale nedal jsem ani jeden
30.10.2017 | Daniel Kinc. FOTO: Jaroslav Drápal (FOTEX)

Škoda o svých šancích: Měly z toho být tři góly, ale...

B R N O - Málokdy se vám lepí smůla na paty, tak jako Michalu Škodovi v utkání s pražskou Duklou....
Kratochvíl po Dukle: Spíš jsme dnes dva body ztratili
28.10.2017 | Kryštof Severa, Martin Lísal. FOTO: J. Drápal (FOTEX)

Kratochvíl po Dukle: Spíš jsme dnes dva body ztratili

B R N O - Po utkání na něm bylo vidět, jak moc ho ztráta dvou bodů mrzí. Miloš Kratochvíl byl v...
VIDEO: Trenér Pivarník po utkání s Duklou
28.10.2017 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Pivarník po utkání s Duklou

B r n o - Tohle bolí... Fotbalisté Zbrojovky nepředvedli proti Dukle špatný výkon, vypracovali si...

Fotogalerie

Všechny fotografie