Kéž by to takhle šlo dál, přeje si po premiérové trefě v brněnském dresu stoper Košťál

Kéž by to takhle šlo dál, přeje si po premiérové trefě v brněnském dresu stoper Košťál

B R N O - Pavel Košťál nastoupil v pondělí proti Teplicím k prvnímu soutěžnímu zápasu za "áčko" Zbrojovky a pouhých padesát minut mu stačilo k tomu, aby v tomto novém působišti otevřel svůj gólový účet. Úvodní brankou pomohl k výhře 3:2.

Debutant v brněnské sestavě si návrat na české prvoligové trávníky užíval. Přesto po zápase přiznal, že hlavně v úvodu utkání to od něj nebylo úplně ono: "Ze začátku první půlky mně utekly nějaké balóny. Nehrál jsem hrozně dlouho a doufám, že každým dalším zápasem to bude lepší."

Čerstvá posila si musela během krátké chvíle zvykat nejen na nové spoluhráče, ale také na odlišný herní styl, kdy se ve středu defenzivní linie o práci dělí se dvěma kolegy. "Je to nezvyklé rozestavení, ale trénovali jsme to na tréninku, zkusili jsme si to v zápase se Senicí a i dneska nám to vyšlo," říkal spokojeně krátce po děkovačce s fanoušky třiatřicetiletý stoper.

Na souboj s jedním z nejlépe střílejících mužstev soutěže se obrana Zbrojovky důkladně připravila a vyplatilo se. "Byl to těžký zápas. Víme, jak jsou rychlí dopředu. Mají nejlepší útok v lize, ale myslím, že jsme se na to dobře připravili. Snažili jsme se postavit blok a mnohokrát jsme je chytili do ofsajdu," odhaluje Košťál hlavní klíč k úspěchu.

Pavlův nejzářivější moment v utkání nastal krátce po přestávce, kdy si skvěle naběhl na Zavadilův centr a přesnou hlavičkou otevřel skóre. "Letěl tam balón, já jsem se do toho pustil, přeskočil hráče a takhle to vyšlo," popisoval Košťál svůj premiérový gól v Brně a s úsměvem na rtech vzápětí dodal: "Je to taková třešnička. Kéž by to takhle šlo dál."

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....