Centr, rychlá akce a přímý kop - Pavel Zavadil byl u všech gólů Zbrojovky

Centr, rychlá akce a přímý kop - Pavel Zavadil byl u všech gólů Zbrojovky

AKTUALIZOVÁNO - Rozhodnout o tom, kdo byl v pondělí proti Teplicím mužem zápasu, není nijak jednoduché. Hyčka? Pašek? Nebo Pavel Zavadil, který stál u zrodu všech gólových akcí? Právě s posledně jmenovaným jsme se (nejen) o skvělém pondělním utkání bavili. Krátce po našem rozhovoru spatřila světlo světa příjemná zpráva: Pavel Zavadil byl v hlasování fanoušků zvolen do ideální Jedenáctky 11. kola Gambrinus ligy.

"Je to hezká pocta, ale pro nás je podstatné, že jsme v tomto utkání získali tři body," doplnil svůj rozhovor pro náš web. Pak jsme se vrátili k duelu proti Teplicím. V kopané nejsou asistence tak sledovanou statistikou, všem je ale jasné, že příprava branek je pro tým nesmírně důležitá. A zařídit rovnou tři góly, to se nepovede každý den. Pavel Zavadil to dokázal podruhé, v loňské sezoně takto přispěl k demolici Jihlavy. Dokonce tam byl i jeden podobný gól, kdy jsme se po přímém kopu z dálky prosadili dorážkou," vzpomíná brněnský kapitán.

Že by to tedy byl trénovaný signál? "To ani ne, ale hráči vědí, že mají dobíhat, protože prudké rány může brankář hůř vidět a jen vyrazit před sebe, což se také stalo."

První branka padla zase po milimetrovém centru. "Před utkáním jsme tuto variantu zkoušeli, abychom neměli řešení rohových kopů stereotypní. Vyšlo to výborně, Skali mi to dobře sklepl a Pavel Košťál ten souboj dokázal vyhrát," liboval si Zavadil.

Oko fotbalového labužníka možná nejvíce potěšila druhá branka Aloise Hyčky. "Získali jsme ve středu pole míč, Lojza byl dobře rozběhnutý a pak už to zvládl parádně včetně gólové střely. Ukázkové zakončení rychlé akce," popisoval gól, který byl mimochodem podobný Hyčkově trefě z přípravy v Senici.

Jednou z příčin pondělního úspěchu bylo i netradiční rozestavení. "Nazkoušené jsme to měli, připravovali jsme se na to dlouho, přizpůsobili jsme se tomu. Kluci hráli ve třech vzadu s tím, že pohlídají hlavně nebezpečného Mahmutoviče. Krajní beci měli za úkol soupeře přečíslovat, hráli hodně ofenzivně, ještě víc než obvykle," hodnotil Zavadil, pro kterého se role až tak nezměnila.

Nezakrýval, že se na duel nesmírně těšil. "Více než měsíc jsem ligu nehrál, na to jsem nebyl zvyklý. V Olomouci to ještě nešlo, pak přišla pauza. Těšil jsem se hodně." Teď naopak hráče čekají tři zápasy v rychlém sledu, ale ani toho se Zavadil nebojí. "Natrénováno máme, s tím nebude problém. Pro spoustu hráčů je to takto naopak lepší. Navíc jsme si teď posílili sebevědomí, musíme jen navázat na to, co jsme v pondělí předvedli. Připravit se na soupeře a bojovat," burcuje.

Nejtěžší z trojice nadcházejících bitev bude zřejmě duel na hřišti Mladé Boleslavi. "Je to silný tým, podobně jako Teplice, se srovnatelnou kvalitou a širokým kádrem. Nic lehkého to nebude, ale pokud k tomu přistoupíme jako teď, můžeme uspět," prohlásil člen sestavy 11. kola dle webu Gambrinus ligy.

To se pochopitelně neobejde bez finančních operací. "Podobné věci se sledují pečlivě, pokladník na to myslí," směje se autor šesti ligových branek v brněnském dresu. Tím už takřka dorovnal svou předchozí bilanci v první lize (sedm tref). "Jsem už starší zkušenější, což může hrát roli. Před odchodem do Švédska jsem gólů moc nedal, tam se to zlepšilo. Ale vždycky můžete branek dávat ještě víc," zakončil.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....