Po vítězství proti Teplicím jedou Brňané do Boleslavi

Po vítězství proti Teplicím jedou Brňané do Boleslavi

B R N O - K dvanáctému zápasu letošní sezóny Gambrinus ligy se Brňané vydají do Mladé Boleslavi. Po výhře nad Teplicemi bude třináctá Zbrojovka o další body bojovat na půdě pátého týmu tabulky. Zápas 12. kola bude odehrán v neděli 27. října 2013 od 17:00.

Probuzená Zbrojovka a pátá Boleslav

Po špatným výsledcích v prozatímním průběhu podzimní části ligy se začínají Brňané probouzet. Černou sérii šesti proher zlomili v domácím jihomoravském derby proti Znojmu, které porazili 2:0. O branky se před necelým měsícem postarali Pašek s Frejlachem. Po výhře přišla další prohra, Olomouc doma zvítězila také 2:0. Po reprezentační pauze ale na diváky čekalo velké vítězství nad třetím nejlepším mužstvem soutěže, Teplicemi. Ty doma Zbrojovka porazila 3:2. Jedním ze střelců byl opět David Pašek, k němu se přidali Pavel Košťál a Alois Hyčka. Po této výhře je Brno třinácté s deseti body a dvoubodovým náskokem na Jihlavu a Slavii. Poslední je sedmibodové Znojmo.

Mladoboleslavské v tabulce najdeme na pěkné páté příčce, kterou si zasloužili díky devatenácti bodům. Středočeši letos porazili liberecký Slovan jasně 4:0, Slovácko 2:0, silné Teplice 1:0, pražskou Slavii také 4:0 a Jihlavu 3:1. Prohráli pouze na Baníku 1:2 a ve Znojmě 0:2. Body Boleslav nasbírala i díky čtyřem remízám. K jedné z těchto remíz došlo v minulém kole, kdy si svěřenci trenéra Ladislava Mináře odvezli bod z Jablonce – 1:1.

Boleslav táhne pětigólový Bosňan

V Bosně a Hercegovině se narodil třiadvacetiletý záložník Jasmin Ščuk, který v letošní sezóně pomohl k prozatímnímu pátému místu Mladé Boleslavi pěti góly. O jednu branku méně vstřelil stejně starý útočník Martin Nešpor. Třetím nejlepším střelcem týmu je se třemi trefami matador Jiří Štajner. Z obránců je nejproduktivnější Jan Kysela, který překonal soupeřovy gólmany dvakrát.

V brance se mohou Středočeši spolehnout na Miroslava Millera, který v deseti kláních pustil osm branek a čtyřikrát vychytal čisté konto. Ve druhé zmíněné statistice je čtvrtým nejlepším brankářem letošní sezóny Gambrinus ligy. Miller se zapsal také do statistiky nejdelších sérií bez inkasovaného gólu – za svá záda míč nepustil 290 minut (déle neinkasovali jen plzeňský Kozáčik a liberecký Kovář. Záda Millerovi kryje a do dvou zápasů nastoupil Jakub Diviš, který inkasoval dvakrát.

Sestava Mladé Boleslavi z minulého kola:

Diviš - Kúdela, Johana, Smejkal, Bořil (75. Šultes) - Ščuk, Jarolím - Štohanzl, Štajner (70. Zahustel), Chramosta - Nešpor.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...