Rozhodly tři jednoduché góly po našich chybách, komentují hráči vysokou porážku

Rozhodly tři jednoduché góly po našich chybách, komentují hráči vysokou porážku

O co nádherněji to začalo, o to hůře to skončilo. Zbrojovka v neděli podvečer sice vedla v Mladé Boleslavi 1:0, ale nakonec prohrála 2:5. Připsala si největší porážku v tomto ligovém ročníku.

„Prohráli jsme zaslouženě, i když jsme měli dobrý začátek,“ pouštěl se pak do hodnocení kapitán týmu Pavel Zavadil. „Dostali jsme tři jednoduché góly po individuálních chybách. Je třeba sportovně přiznat, že s Boleslaví jsme se dnes nemohli měřit,“ řekl středopolař Zbrojovky. V pondělí náš tým porazil Teplice po výborném výkonu, v neděli pak po slabé zejména defenzivní hře dostane pět branek v Boleslavi. „Možná je to v hlavách, jsme nekoncentrovaní, děláme tak hrubé chyby, že to ani není možný,“ kroutil hlavou Zavadil. „Dvě tři branky jim darujeme sami, dáváme si to na pár metrů tak špatně, že z toho vznikne gólová šance domácích a ti ji zužitkují,“ zakončil kapitán a už směřuje svoje myšlenky k sobotnímu duelu s Jihlavou: „V něm půjde o všechno, to musíme zvládnout,“ ví dobře.

„Po prvním gólu jsme si možná mysleli, že to půjde samo, ale za sedm minut jsme dostali tři branky. Trochu jsme tu situaci asi podcenili a byli jsme za to po právu potrestáni,“ myslel si brankář Václav Hladký, který poprvé ve své krátké prvoligové kariéře dostal pět branek v jednom zápase. Budiž mu ale přičteno ke cti, že ještě další šance domácích chytil. „Na to se nikdo ptát nebude, dostal jsem pět gólů a to je dost,“ přiznal krutou realitu. „Nejvíc mě mrzí asi ten první, u něho jsem nemusel jít do centru, pak dával Štajner gól do odkryté brány,“ dodal Hladký.

Zhruba dvě hodiny před zápasem se Petr Buchta dozvěděl, že půjde do základu místo zraněného Pavla Košťála. „Snažil jsem se na to dobře připravit, ale bohužel to extra nedopadlo,“ smutnil. „Položily nás ty tři góly během pár minut. Nedokážu teď přesně určit, co se tam dělo, prostě jsme udělali chyby. Nemyslím si, že to bylo napadáním ve vysokém bloku. To bylo záměrem, taktika byla zvolená dobře, ale my jsme ji špatně zrealizovali,“ věděl dobře Buchta a podobně jako Pavel Zavadil upíná pozornost k sobotnímu utkání doma proti Jihlavě. „Je to pro nás klíčový zápas, my ho musíme zvládnout a věřím, že ho taky zvládneme,“ věří Buchta v sílu týmu.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....