Trenér Kotal hodnotí utkání se Spartou

Trenér Kotal hodnotí utkání se Spartou

B r n o - Stejně jako před rokem. Zbrojovka podlehla pražské Spartě doma 1:3, tentokrát se ovšem rozhodlo už v průběhu utkání a nikoliv v závěru. Není divu, že trenér Kotal po utkání spokojeností nehýřil.

Plán co nejdéle neinkasovat byl zásadním způsobem narušen již ve 13. minutě. "Toho momentu můžeme litovat, neboť gól byl poměrně laciný. Potvrdilo se bohužel to, že zejména reprezentanti v kádru soupeře jsou v úžasné pohodě, lépe se pohybovali, byť i my jsme se snažili sekundovat," začal Kotal své povídání.

Výsledek 0:1 po půli každopádně znamenal naději. "Snažili jsme se s tím něco udělat, druhý gól ale definitivně rozhodl, po Vaškově vyloučení a za stavu 0:2 už to bylo nesmírně těžké. Klukům musím poděkovat, že to za stavu 0:3 nezabalili, snažili se bojovat, aby výsledek nebyl tak drastický. Korekce se povedla Pavlovi, dal krásnou branku," shrnul další průběhu zápasu kouč.

Na celkové prohře ale nádherný gól našeho obránce nezměnil nic. "Soupeři musíme pogratulovat a soustředit se na další zápasy, které nás čekají. Tam se bude lámat chleba. Série se silnými mužstvy je za námi, na závěr se ukázalo, že ti poslední tři byli nad naše síly, o čemž svědčí jedenáct inkasovaných branek," lamentoval.

V čem konkrétně je příčina tří proher v řadě? "Sbíráme postupně zkušenosti, zejména mladší hráči dnes ztráceli hodně míčů, soupeř naopak balony držel, zejména když vedl. Dobře kombinoval, trpělivě čekal na šanci. My se musíme vzpamatovat, narazíme teď na v uvozovkách slabší soupeře. Chceme samozřejmě zlepšit defenzivu, k čemuž by mohlo napomoci, kdybychom delší čas hráli v podobném složení," posteskl si na závěr trenér i nad marodkou.

Záznam z tiskové konference.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...