Hladký: Teď budu moc držet palce Martinovi. Doležal: Věřím, že v Jihlavě to zvládneme

Hladký: Teď budu moc držet palce Martinovi. Doležal: Věřím, že v Jihlavě to zvládneme

B r n o - Klíčovým momentem sobotního večerního duelu byla 60. minuta. Na brněnskou branku se řítil osamoceny Dočkal, Hladký ho fauloval, viděl červenou kartu. Proti penaltě se postavil nerozcvičený Doležal, ale brance nezabránil. Sparta se druhým gólem přiblížila k vítězství.

Takto viděl klíčový moment Václav Hladký: „Dočkal dostal balón mezi naše obránce, šel sám na mě a já ho ve snaze vypíchnout míč bohužel trefil,“ říkal. „Moc mě to mrzí, oslabil jsem mužstvo zrovna v momentě, kdy jsme se dostávali do zápasu a mohli jsme se stavem 0:1 ještě něco udělat." Samozřejmě se pak Hladkému honilo hlavou, jestli třeba nemohl něco udělat jinak, řešit krizovou situaci jiným způsobem: „On šel na mě úplně sám, mohl si vybrat, zda jít doprava či doleva. Doufal jsem, že trefím míč, ale nestalo se,“ smutnil.

Zbrojovka prohrávala od třinácté minuty. Tady je pohled Václava Hladkého na inkasovaný gól: „Sparťani si to dobře narazili, Krejčí pálil k bližší tyči. Já jsem si na míč jen sáhl, ale nedokázal jsem ho vyrazit.“

Za týden v Jihlavě bude jeho jméno na soupisce chybět. „Byla to moje druhá červená v životě. Poprvé jsem ji dostal v dorostu, ale to si sudí vymyslel za údajné strčení do protihráče,“ vzpomněl si na své první vyloučení. „Teď budu moc držet palce Martinovi, aby na Vysočině dobře zachytal a pomohl celému mužstvu,“ zakončil Hladký.

Šedesát minut seděl na lavičce oblečený do bundy a pak rychle musel na trávník za vyloučeného kamaráda z branky – Martin Doležal: „Gólman nemá při penaltě co ztratit. Jen bych mohl získat. Ale Dočkal mě poslal na druhou stranu, takže bohužel.“

Hodinu viděl zápas z lavičky, půlhodiny přímo ze hřiště. Dvě velké šance ještě chytil, ale třetímu gólu z kopačky Lafaty nezabránil. „Za stavu nula dva měla Sparta drtivý tlak, dala třetí branku. My jsme ale snížili, ovšem Sparta hru kontrolovala,“ dodal Martin s vědomím, že v pátek půjde mezi tyče od začátku. „Věřím, že to v Jihlavě zvládneme,“ zakončil.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...