Juniorka zvládla předehrávku, Třinec zlomila až v závěru

Juniorka zvládla předehrávku, Třinec zlomila až v závěru

T ř i n e c - Juniorka Zbrojovky zvládla předehrávané utkání 21. kola v Třinci a díky výhře 2:0 se dotáhla na vedoucí Mladou Boleslav. Poslední celek tabulky Třinec se nevzdal bez boje, branky vsítili Hanuš a Pazourek až v poslední desetiminutovce.

Zbrojovka se v případě výhry mohla dotáhnout na čelo tabulky, v úvodu také byla aktivnější a hned ve druhé minutě protáhl Orawského Štrombach. Třinecký gólman jeho ostrou ránu vyrazil na první rohový kop zápasu.

Po deseti minutách hry si Štrombach vyzkoušel i roli nahrávače, po jeho centru hlavičkoval jen o centimetry vedle Pospíšil. Domácí si vzali slovo po čtvrthodině hry, to vyzkoušel Floderovu pozornost Mjuller. O poznání nebezpečnější byla Králíčkova rána z 18. minuty, která nakonec po teči skončila nad brankou juniorského debutanta Flodera.

Nadále se hrál svižný fotbal, oba týmy sice sem tam předvedly nepřesnost, na druhou stranu hra nepostrádala nadšení a živelnost. Pěkná narážečka Brna znamenala další velkou šanci ve 35. minutě, Duda ovšem pálil jen do Orawského.

V závěru půle tempo gradovalo a hrozil zejména Třinec. Voves po rohovém kopu orazítkoval dokonce břevno Floderovy branky, chvilku poté střílel po skrumáži vedle Králíček. Pár minut poté sudí poločas ukončil za bezbrankového stavu.

Po změně stran zahrozili hosté, v 52. minutě se ocitl v dobré pozici střídající Fojtík, na Orawském si ovšem vylámal zuby - a to hned dvakrát, při střele i při dorážce. Neujalo se ani několik delších závarů, po jednom z nich hlavičkoval těsně vedle Babička. Třinec už směrem dopředu tolik aktivní nebyl, ale nadále srdnatě bojoval o cenný bod. Výrazný rozdíl v tabulce tak příliš znát nebyl, opět se potvrdila nevyzpytatelnost a vyrovnanost Juniorské ligy.

Až v 81. minutě se Zbrojovce podařilo houževnatého soupeře zlomit. Střídající Boček odcentroval, míč ve vápně minulo několik hráčů a nekrytý Ladislav Hanuš jej vzápětí napálil do sítě.

Hosté i nadále drželi míč, kombinovali a snažili se o navýšení náskoku. To se také v 86. minutě po spolupráci střídajících hráčů povedlo. Kousek za vápnem převzal od Fojtíka míč David Pazourek, po pár krocích vypálil a v tu chvíli už bylo zřejmé, že Zbrojovka si poveze domů tři body. Další gól mohl přídat Boček; zasekl si ve vápně míč, obelstil protihráče a po zemi vypálil, Orawski si ovšem připsal výtečný zákrok. Zbrojovka tak zvítězila 2:0, přeskočila druhou Spartu a bodově dorovnala vedoucí Mladou Boleslav.

Trenér Dostálek po Třinci: Věděli jsme, že soupeř umí favority potrápit
23.10.2014 | Martin Lísal

Trenér Dostálek po Třinci: Věděli jsme, že soupeř umí...

T ř i n e c - Juniorka dnes na hřišti Třince zaokrouhlila sérii bez porážky na deset utkání, v...