Zbrojováci si zpestřili přípravu. V gastronomickém centru Kuliner plus sestavili tříchodové menu

Zbrojováci si zpestřili přípravu. V gastronomickém centru Kuliner plus sestavili tříchodové menu

B r n o - V rámci přípravy na utkání s mistrovskou Plzní dnes hráči Zbrojovky absolvovali netradiční teambuildingovou akci. V gastronomickém centru Kuliner plus uvařili pod dozorem zkušených kuchařů tříchodové menu.

Takřka kompletní tým se dnes dopoledne sešel v prostorách centra, které se nachází nedaleko Moravan. Po krátkém úvodním slovu se všichni vrhli na předkrm - losos uzený na bukových pilinách s wasabi majonézou, k němuž hráči pekli domácí anglický muffin.

Poté, co předkrm úspěšně připravili (a poté samozřejmě zkonzumovali), přišel na řadu hlavní chod. Supreme z farmářského kuřete, tažené ve vakuu, bramborová kaše s lanýži a římský salát, přičemž Zbrojováci dostali na starost hlavně závěrečnou přípravu masa. I v tomto případě přišel výsledek k chuti. "Menu jsme zvolili s ohledem na odpolední trénink - ryba, bílé maso, lehký dezert," vysvětlil šéfkuchař Tomáš Levý, který měl houf Zbrojováků na starosti.

Levý spolu s dalšími členy místního týmu na závěr nachystali rakytníkovou zmrzlinu s čokoládovou hlínou a mátovým olejem. Příprava probíhala s pomocí tekutého dusíku a znamenala efektní zakončení celého programu.

Zbrojováci se s kuchařským náčiním popasovali různě, ale vesměs úspěšně. Se ctí zvládli i minisoutěž v krájení cibule. "Chtěli jsme kluky zabavit a prošli velmi dobře. Vybrali jsme jen tři, přece jenom liga je v plném proudu a nemůžeme riskovat," usmíval se Levý.

Vítězem se nakonec stal Pavel Zavadil. "Je kapitán, musel vyhrát. Můj styl byl pomalejší a opatrný, ale precizní. Mám rád, když jsou všechny kousky stejné," smál se Matúš Lacko, který trio kráječů spolu s Petrem Buchtou doplnil.

Matúš Lacko: Miluju vaření

Právě Lacko se na akci cítil jako ryba ve vodě. "Miluju vaření. V kuchyni asistuju přítelkyni, dovedu si navařit v pohodě. Co neumím, to si najdu na internetu. Dnešní akce je fajn, mohla by se opakovat klidně častěji," vykládal. Neměl ani obavy, že by si některý z jeho spoluhráčů mohl při manipulaci se spoustou horkých či ostrých předmětů přivodit nějakou zdravotní mrzutost. "Jsou to rozumní kluci. Leda snad Luty by si mohl ublížit, ale zvládl to," pokračoval v žertovném duchu.

Matúš sdílel pracovní prostor s Radkem Buchtou, což pro něj nebylo nic nového. "Bydleli jsme spolu, on vaříval spíš těstoviny, já maso, doplňovalo se to," prozradil.

Šmarda: Vybavení dnes a před lety se vůbec nedá srovnat

Asistent trenéra Michal Šmarda se zájmem sledoval, co k čemu slouží a co jak funguje. Není divu, v mládí se jako kuchař vyučil. "Nedá se to moc srovnávat, je to už hodně let a vybavení je mnohem modernější. Například varné desky jsou luxusní, když si vzpomenu na hořáky, ze kterých se špína musela dostávat škrabkou... To stejné i materiál, ze kterého se vaří," vykládal.

Opodál hlouček hráčů popíjel výtečnou kávu, která samozřejmě k tříchodovému menu patří. "Osobně jsem na podobné akci asi nikdy nebyl. Ale teambuilding je fajn, utuží to partu a zpestří program. Co se vaření týče, mám šikovnou manželku, která vaří moc dobře, takže se k tomu tolik nedostanu. Ale nebylo to těžké, kluci nám hodně pomohli. S instrukcemi člověk zvládne všechno a věřím, že příště už bychom to dokázali sami," komentoval například Lukáš Zoubele. Na dotaz, kdo byl podle něj nejlepší, odpověď neměl. "Soustředil jsem se hlavně sám na sebe, aby to vůbec bylo k jídlu," smál se.

Personál centra své favority ovšem našel. "Napravo jsem slyšel slovenštinu, ten kluk byl hodně šikovný, a nalevo taky. Takový menší, který pak s námi krájel cibuli," zmínil Levý Keresteše a Lacka. "Ale šikovní jsou všichni, je vidět, že je to baví. Je jen škoda, že jich je tolik a nemůžeme se každému věnovat víc, mohli bychom si troufnout na více věcí," zakončil Levý.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....