Juniorku čeká další dopolední výlet do Prahy, hraje na Bohemce

Juniorku čeká další dopolední výlet do Prahy, hraje na Bohemce

B r n o - Junioři Zbrojovky se vyspí o hodinu déle, odehrají třináctý letošní zápas - a pokud se nic nepokazí, ještě stihnou na Srbské atraktivní mač prvního mužstva s Plzní.

To vše díky tomu, že utkání na Bohemians má výkop v 10:30. "Soupeř nám vyšel vstříc a vyhověl naší žádosti. Takhle dopoledne hrajeme letos potřetí - nejprve jsme vyhráli na Dukle, pak remizovali na Slavii. Uvidíme, jak to zvládneme tentokrát. Pozitivní je, že kluci stihnou zápas s Plzní, pokud vše dobře půjde," řekl k utkání trenér Dostálek, který si zároveň zvládne splnit své povinnosti asistenta kouče Kotala. "I to byl jeden z důvodů žádosti o přeložení," prozradil.

Bohemians jsou v tabulce čtrnáctí, letos zatím třikrát vyhráli a nasbírali deset bodů. Zbrojovka jich má skoro dvojnásobek. Přesto na Zbrojovku nic lehkého nečeká - pověstná bojovnost nezdobí jen áčko Klokanů, nýbrž i juniorku. Ostatně Zbrojovka na hřišti soupeře dvakrát prohrála - 1:2 a 0:3, před rokem ovšem dokázala zvítězit 2:1. Doma je Brno úspěšnější, jednou remizovalo a dvakrát vyhrálo.

Kouč Dostálek postrádá zraněného Krištofa, který je po operaci a do konce podzimu si nezahraje. S kolenem laboruje také Šembera.

Těší nás přerušení série

Zbrojovka na začátku tohoto týdne uťala nepříjemnou sérii tří proher, Znojmo zdolala 4:0. "Skóre mohlo být i vyšší, ale další šance jsme neproměnili. Těší nás, že se povedlo po pauze zase vyhrát. V týdnu jsme vše směřovali k tomu, aby byl náš výkon co nejlepší. Respektovali jsme sílu soupeře, ale chtěli jsme se tenrokrát prezentovat tak, abychom se na hru Znojma vůbec nemuseli ohlížet. To se také povedlo a věřím, že se zápas líbil," vrátil se Dostálek k utkání.

V něm řádil zejména autor dvou branek a jedné nahrávky Brigant, jeden gól dal Malík a první trefu utkání obstaral Klán efektní patičkou. "Neměl jinou možnost, jak míč zasáhnout, udělal to dobře. Takový gól mu dodá sebevědomí," řekl na adresu vytáhlého útočníka, který se letos prosadil podruhé.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...