Jakub Šural proti Plzni absolvoval ligovou premiéru. Dočká se i bratrského souboje?

Jakub Šural proti Plzni absolvoval ligovou premiéru. Dočká se i bratrského souboje?

B r n o - Trenér Zbrojovky Václav Kotal nasadil v dosavadním průběhu sezony do boje dvaadvacet borců. Tím posledním v seznamu se v neděli proti Plzni stal Jakub Šural - talentovaný obránce si tak odbyl pořádně ostrou ligovou premiéru.

Odehrál i s nastavením přibližně čtvrthodinu. V běžném životě krátký časový úsek, ovšem v závěru utkání s Plzní se do tohoto období vměstnalo poměrně hodně událostí. "Před příchodem na hřiště jsem byl docela nervózní, přece jen jsme vedli a bylo jasné, že Plzeň bude mít velký tlak. Na hřišti už to ale bylo v pohodě, na nervozitu nebyl čas. Jen trenéři mi vyložili, co a jak například ohledně Kovaříka, na kterého budu hrát. Dolík (Martin Doležal - pozn. red.) mi ještě řekl, ať jsem v klidu - a už to bylo," vzpomíná premiant.

Za čtvrthodinu absolvoval pár soubojů, pohledem zkontroloval pár střel Plzně, letících naštěstí povětšinou mimo, a do statistik se zapsal žlutou kartou. "Vystupoval jsem s Kovaříkem, možná jsem vyletěl až moc. On si mě obhodil a viděl jsem, že má dost místa a šel by do poměrně otevřené obrany, takže jsem musel zasáhnout takto," popisuje "žlutý" moment Šural.

Tušil jsem, že by mě mohli vybrat

Pak už přišel hvizd poslední, znamenající konec utkání, a Jakub si mohl se spoluhráči užít oslavy zisku cenného skalpu. "Hned po utkání mi gratulovali známí i rodina, byli samozřejěm rádi. Psal jsem si i s bráchou, už jsme se stihli trochu popichovat, protože za pár dní k nám přijedou. Přece jen jsme proti sobě soutěžní zápas nehráli, zatím jen někde na plácku," vyhlíží Jakub utkání s Libercem, v jehož kádru nalezneme i někdejšího Zbrojováka a současného reprezentanta Josefa Šurala.

To, že Jakub do utkání s Plzní zasáhne, pochopitelně jasné nebylo. "Ale věděl jsem nějakou dobu, že se dostanu na lavičku. A když jsem před utkáním viděl, že dopředu tam jsou jen Vašek Klán a Staňa Vávra, Alda Schuster je po zranění a Boštjan spíše klasický stoper, došlo mi, že mám šanci. Že kdyby byl potřeba někdo na kraj nebo do zálohy, mohli by mě vybrat," popisuje Šural předzápasové pocity.

A co dál? Existuje šance, že by se Jakub s bráchou na hřišti opravdu potkal? "Během týdne jsem byl trochu nemocný, stejně jako Laci (Matúš Lacko - pozn. red.) a pak Pavel Zavadil. Na sílu to ale nemělo vliv, těch patnáct minut bylo v pohodě. V sezoně jsem měl nejprve problémy s kolenem a pak se svalem, myslím ale, že už jsem stoprocentně fit," ujišťuje, že s ním trenéři mohou počítat i nadále.

První čárka v kolonce ligových startů není pochopitelně zadarmo. "Počítám s tím, že něco bude," usmál se člen brněnského fotbalového klanu na závěr rozhovoru.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...