VIDEO: Trenér Habanec hodnotí utkání s Jihlavou

VIDEO: Trenér Habanec hodnotí utkání s Jihlavou

B r n o - Na tiskové konferenci po utkání s Jihlavou se tentokrát sešli trenéři obou týmů - domácí Svatopluk Habanec a hostující Michal Bílek. Po nerozhodném výsledku nehýřil spokojeností ani jeden z nich.

Není ostatně divu - Jihlava čeká na vítězství od začátku sezony, pro Zbrojovku je bod doma v utkání s předposledním celkem málo. "Zápas nám bohužel ukázal realitu. Myslím, že jsme hráli to, nač máme. Chybí nám zranění hráči, do hry tak musíme posílat mladé hráče, kteří by ideálně ještě měli být v řadě na čekané a sbírat pomalu zkušenosti. Zápas nám ukázal, kde nás tlačí bota. Ve zbytku podzimu musíme nahrát co nejvíc bodů, abychom měli v rámci možností klidnou zimu a vyhodnotili si nejen půlsezónu, ale i jednotlivce," komentoval Habanec.

Spokojenější mohl být spíše s výkonem po změně stran, zejména v úvodu první půle byl totiž nebezpečnější soupeř. "Perfektní výkon předvedl Rabušic, v první půli byla Jihlava lepší. To, co dnes předvedl Dušan Melichárek, bylo na hodně vysokou známku, chytil tři, možná čtyři gólové šance," pochválil Habanec gólmana.

Do druhé půle poslal kouč postupně tři čerstvé hráče, až ten poslední zařídil alespoň vyrovnání - sedmnáctiletý Růsek při ligové premiéře nahrál Škodovi na gól a postaral se tak o zřejmě nejpozitivnější moment z brněnského pohledu. "Před utkáním nám ze sestavy vypadl Přichystal a dnes ráno také Šural, který měl žaludeční problémy. Potřebovali jsme sestavu doplnit, abychom nevypadali na lavičce moc osamoceně. U Tondy to nebyla náhoda, předvádí dobré výkony a často s námi trénuje. Chtěli jsme posílit útočnou fázi a povedlo se mu to," chválil Habanec, který ofenzivní talent poslal do hry místo stopera Vraštila.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...