VIDEO: Zbrojováci cvičili s TRX

VIDEO: Zbrojováci cvičili s TRX

B r n o - Po úterním boxu čekalo na Zbrojováky další zpestření stereotypního nabírání kondice - trénink se závěsnými posilovacími systémy TRX.

Vzhledem ke kapacitě sálu se hráči opět rozdělili na dvě poloviny a pustili se do práce. "Oproti klasickému stroji zapojíte na TRX výrazně větší množství svalů, které je potřeba aktivovat pro stabilizaci kloubních systémů. Je to jeden z prostředků silového tréninku a je určitým zpestřením a oživením přípravy," vysvětluje kondiční trenér Zbrojovky Jan Cacek.

Zatímco někteří Zbrojováci už se systémem zkušenosti měli, pro jiné to byla novinka. "Mohlo to pro ně být nezvyklé. V kabině ten systém máme, někteří kluci na tom cvičí. A ten zbytek nyní naučené cviky zařadí do svého repertoáru a začne cvičit také, i v tom byl dnešek prospěšný," usmívá se Cacek.

V pátek už na hráče čekala znovu "klasická posilovna" a poté přijde na řadu odpolední trénink. A co dál? "Trénink je ještě v sobotu, v neděli volno. Příští týden je ovlivněn tím, že už se hrají dva zápasy, čemuž je plán uzpůsoben. Je tam ještě jeden trénink na TRX," prozrazuje Cacek část plánu na třetí týden přípravy. V něm Brňané zakončí boje v Tipsport lize, 18. ledna hrají se Znojmem a 21. ledna se Skalicou (oboje v areálu VUT).

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...