SOUHRN: Zbrojovka se v roce 2016 činila i mimo ligová hřiště

SOUHRN: Zbrojovka se v roce 2016 činila i mimo ligová hřiště

B r n o - Rok 2016 přinesl spoustu soutěžních zápasů, turnajů a tréninků. Zkrátka všechno to, co fotbalový rok obnáší. Zbrojovka ale byla vidět i jinde, než na hřištích. Ty nejdůležitější akce vám nyní přinášíme v podrobném souhrnu!

Zbrojováci pomáhali darovat krev

Naše spolupráce s Transfuzním oddělením Fakultní nemocnice Brno je dlouhodobá, drobně se liší jen formou. Pro letošek jsme zvolili model, při němž hráči Zbrojovky pomáhají personálu oddělení s administrativou a obsluhou dárců.



Reportáž a fotky

Kopeme za fotbal

Další tradiční projekt přivedl v roce 2016 na Srbskou Horní Lhotu ze Zlínska. Program byl jednoduchý - prohlídka stadionu a zázemí klubu, poté následoval samotný zápas. V něm Horní Lhota držela čisté konto déle než kupříkladu pražská Dukla, dokázala dokonce skórovat. Výsledek byl ale v tomto případě podružný - šlo hlavně o zážitek.



Reportáž, video a fotky

Souboj univerzit

Srbská hostila kromě ligových zápasů také brněnský fotbalový Souboj univerzit. Zajímavé měření sil přilákalo na stadion čtyři tisíce diváků a nabídlo tři branky, z výhry se nakonec radoval tým VUT.



Reportáž a fotky

Závody na šikmé ploše

Zbrojováci v dubnu navštívili Střední školu F.D. Roosevelta, kde se zúčastnili Závodů na šikmé ploše.

Video

Představení nového stadionu Za Lužánkami

Lužánecký kolos v posledních letech zase ožívá, stejně jako hovory o novém stadionu. Důležité bylo v tomto ohledu květnové představení makety nového stánku přímo na lužáneckém trávníku.



Reportáž a fotky

Zelené kolo

28. kolo nejvyšší soutěže podpořilo nadační fond Zelený život. Do tzv. Zeleného kola se zapojila i Zbrojovka, která ten den hostila Jihlavu.



Reportáž

Lužánky - příběh o hrdosti a slávě

V první polovině června proběhla v Galerii Vaňkovka výstava o historii a současnosti legendárního brněnského stadionu Za Lužánkami. Slavnostního zahájení se zúčastnili i hráči a trenéři prvního mužstva, nechyběly také velké postavy brněnské fotbalové historie.



Reportáž, video a fotky - zahájení

Reportáž, video a fotky - ukončení

Křest balónu Zbrojovka

V červnu byl také pokřtěn nový balón Zbrojovka. Z vybraných členů klubu se tak premiérově stali vzdochoplavci, dalších plánovaných letů se pak zúčastní i fanoušci.



Reportáž a fotky

Zbrojovcup 2016

Další červnovou akcí byl fanouškovský turnaj Zbrojovcup 2016, hraný Za Lužánkami. Finanční výtěžek ve výši 25 500 Kč byl věnován na konto Nadačního fondu Zbrojovák.

Reportáž na webu OS Zbrojováci

Zbrojovák na Svoboďáku

Pomyslný vrchol mimofotbalového snažení přišel ve středu 28. července. Předsezonní setkání fanoušků a hráčů Zbrojovky pod hlavičkou Nadačního fondu Zbrojovák přilákalo na Náměstí Svobody početný houf fanoušků, kteří si celý program patřičně užili.



Reportáž, video a fotky

Kroužkobraní

V září náš čtyřčlenný tým šířil zbrojováckou osvětu na Kroužkobraní.



Reportáž a fotky

Den náborů na Kraví hoře

Září tradičně patří také náborovým akcím. Jedna z nich proběhla na Kraví Hoře a naši vyslanci u toho nechyběli.



Reportáž a fotky

Podzimní nábor do Zbrojovky

V září Zbrojovka pořádala také svůj vlastní nábor. Počasí vyšlo parádně a připomínalo spíše léto než podzim, tudíž si takřka stovka účastníků náborový trénink užila se vším všudy.



Reportáž, video a fotky

Beseda s fanoušky

Před utkáním se Spartou se v kulturním středisku Semilasso hráči a trenéři Zbrojovky sešli s fanoušky, aby podebatovali o výhledech na zbytek podzimu, zhodnotili dosavadní výsledky a probrali veškerá možná témata v neoficiálním a družném tónu.



Reportáž a fotky

Podruhé na krev

Také na podzim se Zbrojováci vydali na Transfuzní oddělení Fakultní nemocnice v Bohunicích. Dlouhodobou propagací se tentokrát podařilo nalákat rekordní množství prvodárců, oddělení praskalo ve švech. Zkrátka - zadařilo se!



Reportáž, video a fotky

Besídka pro děti z dětských domovů

Symbolické zakončení roku obstarává tradičně vánoční setkání s dětmi z dětských domovů. Inovovaný model v podobě návštěvy dětí u nás na Srbské se osvědčil, sáhli jsme k němu tedy i v roce 2016.



Reportáž, video a fotky

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...