VIDEO: Trenér Habanec před utkáním s Bohemians

VIDEO: Trenér Habanec před utkáním s Bohemians

B r n o - Série soubojů s tabulkovými sousedy pokračuje i v sobotu - Zbrojovka hostí od 15:30 pražskou Bohemku. V jaké síle, pohodě a formě Zbrojováci do zápasu půjdou, to tradičně prozradil trenér Svatopluk Habanec.

"Po remíze na Slovácku máme aktuálně jeden trochu větší problém, tím je zranění Jakuba Šurala. Trénuje, ale když se zapojí do soubojových situací, okamžitě mu to nateče. Uvidíme možná už dnes po tréninku, od toho se to asi odvine. Jsem rád, že střídající Štohanzl do hry vstoupil celkem úspěšně, řekl bych nadprůměrně. Tahle starost tím není až tak veliká - budeme se chystat na Bohemku s jedním nebo druhým, nehraje to roli. Styl, který chceme soupeři vnutit, zůstává stejný," řekl Habanec na úvod setkání s novináři.

"Zbytek týmu je v pořádku, jeden každý je natěšený na zápas, aby se probojoval nejen mezi jedenáct vyvolených, ale mezi těch osmnáct, kteří budou k zápasu nominováni. Tohle jsou naše v uvozovkách starosti, ale je to pochopitelně lepší, než kdyby hráči nebyli," pousmál se kouč.

Co se týče nadcházejícího duelu, jsou karty rozdány jasně. "Zápas nám napoví, v jakém jsme herním rozpoložení. Je potřeba, abychom naplno bodovali a mohli říci, že byl vstup do jara úspěšný. Soupeře jsem viděl ve všech zápasech, trenér Koubek ordinuje náročný, běhavý fotbal. Nebude to jednoduché utkání," je si vědom Habanec. "Běhavé jsou hlavně strany hřiště. Dva hráči - Marković a Buchta - navíc mají o motivaci postaráno," připomněl Habanec dvojici, která v minulosti působila v Brně.

Souhrn informací k utkání

Pražský celek má aktuálně problém se střílením branek, což se ovšem v posledních kolech týkalo většiny ligových týmů. "Zapracovali spíš na defenzivě, byl bych rád, kdyby jim půst vydržel i po sobotě. Ale vrátím se ještě k minulému zápasu na podzim, kdy jsme odehráli snad nejhorší poločas v sezoně. Tři góly, z toho jeden z půlky. Soupeř k nám chodil tak, že to mohlo skončit klidně bůrem. Pevně doufám, že jsme od té doby změnili myšlení a posílili, což bude vidět i na hřišti."

Zbrojováci zatím na jaře zamířili do sítě dvakrát, inkasovali jednou. "Dva hráči, kteří přišli, obranu vyztužili herně i charakterově. Všichni si pomohli navzájem, součinnost zatím klape," komentoval Habanec, a vzápětí to "zaklepal" na desku stolu. "Takový Tadas Kijanskas byl odměněn i reprezentační pozvánkou. A pořád si myslím, že přes svůj věk se může zlepšovat a posouvat, co se týče práce s míčem směrem dopředu," připomněl.

Poslední otázka, které kouč čelil, se týkala domácího poháru, v němž los přisoudil Brňanům do cesty Opavu. "Tahle soutěž je šance, to se nedá popřít. Když jsem dělal v Teplicích asistenta Frantovi Strakovi, skončili jsme snad dvanáctí, ale vyhráli pohár a rok potom hráli s Kaiserslauternem, Feyenoordem a Celtikem. Takhle to je a pohár je velké lákadlo, byť mančafty to mnohdy podceňují. Co se týče soupeře, těším se na to. V Opavě vždycky chodili lidi a byla bouřlivá atmosféra. Pevně doufám, že to zvládneme," zakončil.



další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...