ŽENY: Zbrojovačky prohrály v Plzni

ŽENY: Zbrojovačky prohrály v Plzni

P l z e ň - Fotbalistky Zbrojovky podlehly v úvodním jarním utkání na hřišti Plzně 0:3. Zbrojovačky nepodaly špatný výkon, srážela je ale produktivita.

Zbrojovačky chtěly s Viktorkami bodovat a úvod zápasu tomu i napovídal. Domácí Plzeň byla v úvodní desetiminutovce zjevně zaskočená.

Hned v první minutě se do zakončení dostala Lišková, ale míč si zpracovala na levou nohu a její zakončení bylo slabé. Ve 3. minutě Odehnalová vysunula za obranu Liškovou, ale ani v tomto případě nebyla střekyně Zbrojovky úspěšná a zakončila nad bránu domácích.

Posléze to z 20 metrů zkoušela Kubicová, ale míč skončil půl metru nad břevnem. Úspěšná nebyla ani o dvě minuty později Soquessa, která mířila vedle.

po čtvrthodině dvakrát dobře zasáhla Špičková. Poprvé míč vytěsnila na roh a podruhé z rohu míč bezpečně ukryla v náručí.

Ve 27. minutě přišel nepříjemný okamžik pro Zbrojovačky, kdy u autové čáry v souboji upadla Lišková na rameno a byla nucena střídat s podezřením na zlomeninu klíční kosti. Vyšetření v místní nemocnici to potvrdilo a pro střelkyni Zbrojovaček je sezona s největší pravděpodobností u konce. Lucce přejeme brzké uzdravení.

Ve 41. minutě přišla další rána - z hranice velkého vápna natáhla domácí Šlajsová a na její střelu byla Špičková krátká, míč skončil v naší síti.

Druhá půle byla podobná první, jen se rodilo více šancí, ale až do 66. minuty bez brankového efektu. Právě v tento čas se uvolnila na půlce Šlajsová, postupně se dostala až před šestnáctku. Neměla podporu spoluhráček, rozhodla se pro střelu a stejně jako v první půlce míč skončil v naší bráně.

Času bylo na zvrat ještě dost, ale útočnou snahu zhatila opět Šlajsová, která v 71. minutě dovršila hattrick a opět střelou z hranice šestnáctky byla úspěšná. Tříbrankový náskok si domácí hráčky už do konce zápasu pohlídaly a nepřipustily změnu skóre, i přes zvýšenou útočnou snahu Zbrojovaček.