SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentačním dresu?

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentačním dresu?

B r n o - Uplynulé dny přinesly řadu mezistátních přátelských i kvalifikačních zápasů, v nichž byli k vidění také hráči Zbrojovky. Jak si kvarteto reprezentantů vedlo?

Tadas Kijanskas: Jednatřicetiletý stoper ozdobil návrat do litevské reprezentace dvojicí startů. V přípravném duelu proti České republice přišel na hřiště v 60. minutě za stavu 0:1. Domácí tým vsítil poté další dvě branky.

V kvalifikačním utkání na trávníku ve Wembley pak Tade vyběhl od úvodní minuty. Stoperská dvojice Litvy se nenudila, odvrátila řadu hrozeb, i přes solidní výkon ale prohře 0:2 nezabránila. Prosadili se Defoe a Vardy.

Jakub Šural: Talentovaný obránce Zbrojovky odletěl na sraz reprezentační "dvacítky" do Španělska. Z Brna nebyl sám, v realizačním týmu trenéra Karla Krejčího figuroval i Pavel Šustr.

Kuba dostal od trenérů důvěru v obou zápasech, jako jediný hráč odehrál kompletní porci minut. V prvním utkání podlehl národní tým Dánsku 1:2, ve druhém nestačil na o rok starší Švédy. Výběr, který se chystá na obhajobu zlatých medailí v kategorii U21, zvítězil 4:0.

Ladislav Krejčí, Antonín Růsek: Hned dva zástupce měla Zbrojovka v týmu U18. Ten se nejprve vydal do Španělska, kde se utkal se Švýcarskem. Při remíze 2:2 účinkoval Krejčí po celý zápas, Růsek hrál do 60. minuty.

Na druhé utkání se národní tým přesunul do Nizozemska, kde ovšem na domácí výběr nestačil a podlehl 0:5. Růsek i Krejčí odehráli celý zápas.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...