Zavadil po Boleslavi: Nemůžeme si dovolit dostat doma tolik gólů

Zavadil po Boleslavi: Nemůžeme si dovolit dostat doma tolik gólů

B r n o - V posledních zápasech se střelci Zbrojovky rozhodli vynahradit fanouškům gólový půst. Také proti Mladé Boleslavi skórovali dvakrát, přičemž zejména gól kapitána Pavla Zavadila byl výstavní. Na body ovšem nakonec nestačil.

Tomu také odpovídalo Pavloho hodnocení utkání. „Jsem zklamaný, doma prostě nemůžeme dostat tři góly. Měli jsme celý zápas výborně rozehraný, nechali jsme je ale zbytečným gólem srovnat. Pak jsme dokonce dotahovali. A když jsem už věřil, že minimálně remízu uhrajeme, dostali jsme další. Byl to hodně nešťastný zápas,“ neskrýval od začátku svoje zklamání. „Možná za tím byla trošku ztráta soustředění. První tři, čtyři minuty po gólu jsou vždycky hlavně o koncentraci, ale já to ani pořádně neviděl, tak nevím,“ pokoušel se "Zavoš" krátce po utkání najít příčiny rychle inkasovaného gólu.

Zbrojovce v sobotním utkání chyběli také dva klíčoví hráči Polák s Řezníčkem. Zatímco zkušeného záložníka vyřadilo ze hry zranění palce, jeho kolega z ofenzivy si zase odpykával trest za čtyři žluté karty. Na jejich místě tak museli vyběhnout jiní. Ani to však podle kapitána nebyl důvod porážky a rázně se svých spoluhráčů zastal. „Samozřejmě, že nám ti hráči chybí, ale ti, kteří nastoupili místo nich, tak makali a bojovali. Nejde jim nic vyčíst. My si akorát nemůžeme dovolit dostat doma tolik gólů.“

Jak již bylo řečeno, zápas přinesl i velmi krásný fotbalový okamžik, který bude jistě kandidovat na jeden z gólů sezony. Ve druhé půli si PZ7 postavil míč na hranici vápna a skvělým kopem zakroutil míč do vinglu Vejmolovy brány. „Věděl jsem, že to nemůžu kopat přes zeď. Byla strašně blízko a nepřekopl bych to, takže toto byla jediná šance, jak jsem mohl dát gól,“ nabídl na závěr svůj pohled na fotbalovou lahůdku.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...