Zbrojovka zakončí sezonu na Slavii!

Zbrojovka zakončí sezonu na Slavii!

B r n o - Sezona 2016/17 už je pomalu minulostí, zbývá odškrtnout poslední okénko. Jasno je o sestupujících, otazník ale visí nad tím, kdo získá titul. A své k tomu může říci i Zbrojovka, která hraje v sobotu 27. května od 17 hodin na Slavii!

S ohledem na vytíženost stadionu v Edenu se hraje na Strahově, kde se Zbrojovka představila naposledy v roce 2007. Duel snímají kamery kanálu O2 Sport.

Mnoho nechybělo, aby Brňané do boje o titul promluvili už v minulém kole. Pokud by duel s Plzní skončil remízou, už by se radovala Slavia, v posledních vteřinách ale rozhodl Krmenčík. "V sobotu chceme podat minimálně stejný výkon, ovšem s lepším výsledkem a koncem. To nám velí neprohrát. Rádi bychom si pomohli nějakým tím bodíkem a neskončili tak sezonu na dvaatřiceti bodech," hlásí kouč Habanec.

Je ovšem zřejmé, že Brňany nečeká nic jednoduchého. V podzimním utkání předvedla Slavia na Srbské výtečný výkon a zvítězila 4:1. "Tehdy byla bezesporu v top formě. Na druhé straně my jsme měli hodně odlišný tým, než máme teď. Hodně se toho změnilo, proto doufám, že teď odehrajeme vyrovnaný zápas. Je prakticky na nás, kdo získá titul. Uvidíme, jakým způsobem se dokážeme postavit nažhaveným domácím, kteří budou chtít doma slavit. Cílem je jim to znepříjemnit."

Fakt, že Slavia nehraje v Edenu, nýbrž na Strahově, zásadní roli hrát nemusí. Slavii se v domácím prostředí povedlo vyhrát jediný z posledních čtyř zápasů. "Oba celky, bojující o titul, se nevyvarovaly menšímu výkyvu. Slavia počítala s plným bodovým ziskem s Duklou, Plzeň s Boleslaví. Díky tomu je boj o titul vyrovnaný, jako už nějakou dobu nebyl," porovnává Habanec, který má oba soupeře pochopitelně nasledované.

Pro zápas může počítat takřka s plným kádrem, chybí jen Ashiru. "Nechceme nic podcenit, proto jedeme o den dříve," zakončil kouč. Co se vzájemné bilance týče, poslední dva zápasy vyhrál pražský celek, předtím se ale zase více dařilo Zbrojovce, která proti Slavii bodovala pětkrát v řadě.

V tisku se dnes objevila informace o odchodu Jakuba Řezníčka do Plzně. Klub k tomu může aktuálně říci jen to, že Jakub je stále hráčem Zbrojovky, trénuje se Zbrojovkou a je připraven na blížící se zápas na Slavii. Informacím ohledně pohybů v kádru budeme věnovat prostor po skončení sezony.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...