Trenér Habanec hodnotí utkání v Olomouci

Trenér Habanec hodnotí utkání v Olomouci

O l o m o u c - Fotbalisté Zbrojovky nedosáhli na výhru ani na čtvrtý pokus. O osudu utkání na hřišti olomoucké Sigmy prakticky rozhodla pětiminutová pasáž, v níž Hanáci třikrát skórovali, na což už Brňané nenalezli odpověď.

Vstup do utkání přitom ničemu podobnému nejprve nenasvědčoval. "Při šanci a střele Fortese jsem věřil, že nám trochu narostou křídla. Pak ale přišla z našeho pohledu strašidelná pasáž, kdy soupeř vstřelil tři branky a to bylo ještě milostivé. V soubojových a sprintových situacích jsme propadali, až druhá půle měla náznaky větší agresivity a touhy zkorigovat výsledek. To se ale bohužel nepovedlo," hodnotil duel po utkání kouč Zbrojovky Habanec.

Ten učinil před zápasem tři změny oproti předcházejícímu utkání s Bohemkou. Na pravou stranu hřiště se vrátil Fortes, poprvé od začátku pak nastoupili Jovanović a Škoda, kteří nahradili Kijanskase a Kratochvíla. "Jovanović šel do hry, neboť jsme chtěli zdvojovat Chorého. Kratochvíl si na předzápasovém tréninku poranil kotník, takže do zápasu od začátku nemohl jít," vysvětloval kouč.

Po devadesáti minutách hry bylo jasné, že Zbrojovka své bodové konto nerozhojní. "V prvé řadě se musím omluvit fanouškům. Ti nás podporují v každém utkání doma i venku, zvládli zdatně situaci, kdy jsme měli stadion v podmínce. Touto cestou se jim omlouvám za to, jakým způsobem jsme vstoupili do dnešního utkání a jak jsme se prezentovali," pokračoval Habanec. "Chápu nevoli fanoušků, kteří by rádi viděli svůj tým na vyšších příčkách a s více body, což se neděje. Teď je potřeba najít všechny možné prostředky, aby přišel impulz a situace se radikálně změnila," zakončil Habanec.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...