PREVIEW: Zbrojovku čeká nedělní utkání v Karviné

PREVIEW: Zbrojovku čeká nedělní utkání v Karviné

B r n o - Nejvyšší soutěž pokračuje o víkendu osmým kolem, Zbrojovka se představí v neděli 23. září na hřišti Karviné. Duel sousedů v tabulce má výkop v 17 hodin.

Oba soupeři mají na kontě doposud čtyři body. Také vzájemná zápasová bilance je vyrovnaná - oba loňské duely skončily remízou 1:1, nejprve venku, v předehrávce jarní části pak stejný výsledek trefil na Srbské v samém závěru Lukáš Vraštil.

Samotný pohled na tabulku poměrně jasně naznačuje, oč v utkání půjde. "Měli jsme celý týden na to, abychom mužstvo dokázali připravit. Situaci vnímáme, i hráči jsou s ní pochopitelně obeznámeni. Jde jen o to, abychom se dobře nachystali a vybrali správnou zápasovou sestavu," řekl před utkáním trenér Dostálek.

K dispozici má po kalamitě, která mužstvo postihla během reprezentační pauzy, přece jen už více možností. "Potěšující je, že se do tréninkového procesu zapojil Miloš Kratochvíl. Tomáš Jablonský nabírá kondici, kterou během nucené pauzy trošku ztratil. K dispozici tak máme širší kádr, než jsme měli doposud," informoval kouč.

Už zaznělo, že náš nedělní soupeř je na tom bodově naprosto stejně. Naposledy doma v divokém utkání podlehl Olomouci 3:5. "Jsme přesvědčeni, že udělají maximum pro to, aby se takový zápas neopakoval. Jinak ale platí, že se soustředíme hlavně na sebe. Máme nachystané nějaké varianty, co se týče sestavy i taktického záměru. Nyní je chceme dopilovat," pokračoval Dostálek, jehož svěřence ještě čekají dvě tréninkové jednotky.

Jakmile skončí sobotní trénink, mužstvo nabere směr Moravskoslezský kraj. "Odjíždíme s předstihem, zůstáváme v Ostravě. Nejsem úplně příznivcem takových předzápasových soustředění, ale vzdálenost je taková, že nechceme ponechat nic náhodě," zakončil Dostálek.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...