VIDEO: Lukáš Magera - rozhovor a první trénink

VIDEO: Lukáš Magera - rozhovor a první trénink

B r n o - Nově příchozí Lukáš Magera měl na poznání kabiny jen pár minut - prakticky ihned po svém příchodu nafasoval nové vybavení a v deštivém dopoledni absolvoval první trénink. Fragmenty z něj a rozhovor s novou posilou si můžete prohlédnout na Zbrojovka TV, kompletní přepis rozhovoru vám pak nabízíme na webu.

Bylo o čem hovořit - Lukáš má za sebou hodně pestrou kariéru. Dobyl ligový titul i pohár, hrával v evropských soutěžích, bojoval v kvalifikaci o evropský šampionát. Nyní je v Brně, aby svými góly pomohl Zbrojovce k návratu mezi elitu. "To je můj hlavní cíl," hlásí.

Lukáši, jak vypadaly tvoje námluvy se Zbrojovkou?
Krátce po sezoně se mi ozval Tomáš Požár, zhruba od té doby jsme v kontaktu a komunikujeme, jestli bych měl zájem do Zbrojovky jít a stál o tohle angažmá. Tím se to rozjelo. Měl jsem i nějaké signály, že moje pozice v Mladé Boleslavi není tak pevná, jako bývala. Člověk roky nezastaví a beru to tak, jak to je. Brno je druhé největší město v republice, má nějakou svoji minulost, vychovalo plno dobrých hráčů. Podle mého do ligy jednoznačně patří, a jsem rád, že tu můžu být a napomoci k návratu. To je aktuálně můj hlavní cíl.

Jak se cítíš po prvním tréninku?
Popravdě nevím, jestli to bylo přejezdem nebo tím, že jsem včera měl volnější den, ale trénink byl náročnější. Naštěstí se nohy brzy rozběhaly a pak už to šlo. Jsem hlavně rád, že už můžu začít s klukama trénovat a připravovat se na sezonu. Bylo to hektické, člověk pořád nevěděl, jestli zůstane v Boleslavi, nebo už bude moci jít do Brna. Jsem rád, že mi v Boleslavi vyšli vstříc a vše se nakonec povedlo. Teď už můžu myslet jen na to, že jsem ve Zbrojovce a jak jí mohu pomoci.

Koho z hráčů ze současného kádru znáš blíž?
Z Mladé Boleslavi znám Lukáše Vraštila a z Baníku Peťu Pavlíka. Komunikoval jsem s oběma, ptal se jich na vše podstatné. Vše, co mi řekli, bylo pozitivní a jsem rád, že měli ve všem pravdu. Jsem tu od včerejška a lidé se ke mně chovají výborně, všechno probíhá na skvělé úrovni. Musím říct, že to ještě předčilo moje očekávání.

Jak budeš řešit bydlení?
Hledáme si byt v Brně. Manželka je od doby, co se dozvěděla, že je přestup finalizovaný, denně na internetu. Čekáme další přírůstek do rodiny, budeme čtyři, takže není tak jednoduché něco najít. Musíme myslet i na to, jakou lokalitu vybereme, aby bylo kam jít s dětmi na procházku.

Kdy přírůstek čekáte?
Zhruba za měsíc, bude to holčička. Chlapečka už máme, v září mu budou tři roky.

Vybavíš si ještě zápasy, ve kterých jsi proti Brnu skóroval? Podle statistik se ti to povedlo dvakrát.
Druhý gól jsem dával za Boleslav tady na stadionu z penalty, zápas skončil remízou. A ten první ještě za Baník, to už je hodně let. Nastoupil jsem na posledních dvacet minut, za Brno hrál Aleš Besta, který taky vstřelil gól. Pamatuju si to dobře, byl to docela vyhecovaný zápas (úsměv).

Na Baníku jsi začal kariéru hned titulem, byl to její vrchol? Nebo řadíš výš třeba reprezentaci a kvalifikační zápas proti Skotsku?
Jsou to krásné vzpomínky, to je pravda. Vyhrál jsme ligu, pohár, zahrál si v pohárech proti Manchesteru City nebo Ajaxu. Ale ta reprezentace je asi nejvíc. Potřebovali jsme tehdy za každou cenu vyhrát, což se nakonec povedlo. Na to člověk nezapomene. Nastoupil jsem s Tomášem Necidem na hrotu, soupeř v podstatě jen bránil. Dopadlo to nakonec dobře. Pokud si pamatuju, hrál tehdy i Honza Polák. Je pravda, že začít kariéru titulem bylo skvělé. A já věřím, že skvělý bude i konec – že postoupíme zpátky do první ligy a příští rok si ji zahrajeme. To si přeju a věřím, že to zvládneme a dopadne to tak. Udělám pro to, co budu moci.

V Mladé Boleslavi jsi působil šest let, to je v dnešní době úctyhodné číslo. Jak zní recept na podobnou dlouhověkost?
Nejsem konfliktní typ, s nikým jsem nikdy neměl problém a možná i to mi pomohlo, abych se tam takhle dlouho udržel. Mrzí mě jen, že jsme se nikdy nedostali v pohárech do skupiny a skončili v předkole, ale takový je fotbal. Na Boleslav budu vždycky vzpomínat v dobrém, ale teď mám před sebou dva roky ve Zbrojovce a hlavním cílem je, aby ten druhý rok byl zase prvoligový.

Díky za rozhovor a ať se daří!

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....