Nitra uštědřila Zbrojovce první letní porážku

Nitra uštědřila Zbrojovce první letní porážku

P a t a - Ve čtvrtém letním utkání nalezli hráči Zbrojovky poprvé přemožitele. Na hřišti ve slovenské Patě podlehli Nitře 0:3. Nejblíže ke vstřelené brance byl z Brňanů Martin Zikl, ve druhé půli ale neproměnil pokutový kop.

Trenér Pivarník nasadil do utkání oba nováčky - Bariše i Mageru. Postrádal naopak Škodu, Lutonského, Kryštůfka a Pilíka. První tři hráče nepustilo do utkání zranění, Tomáš Pilík pak odcestoval na testy do čtvrtého celku maďarské ligy - slavného Honvédu Budapešť. "Jedná se o dvoudenní testování, jehož součástí je jeden trénink a sobotní zápas. Rozhodli jsme se Tomášovi vyjít vstříc a umožnit mu, aby se popral o zahraniční angažmá," osvětlil sportovní manažer Zbrojovky Tomáš Požár s tím, že v pondělí by se Pilík měl hlásit zpět v Brně.

Ráz prvnímu dějství dala rychlá branka, kterou vstřelil "domácí" celek (Pata je od Nitry vzdálená nějakých třicet kilometrů). Postaral se o něj Abdulrahman Taiwo, který zkoušel na podzim štěstí i v Brně, v lednu zamířil do Nitry a v přípravě se mu zatím daří. To potvrdil po půlhodině hry druhým gólem.

Po změně stran mohl snížit Martin Zikl, neproměnil ale pokutový kop a neuspěl také v další šanci, kdy bránu z dorážky přestřelil. Deset minut před koncem pak potvrdil výhru Nitry Fábry. "Bylo znát, že u hráčů vrcholila únava po třech týdnech té nejhrubší přípravy. Dostali jsme rychlý gól, nevyužili své šance, naopak soupeř nás po chybách trestal. Ve druhé půli se dostal do vápna jednou a byl z toho třetí gól," mrzelo kouče Pivarníka po utkání.

Čtvrtým soupeřem v přípravě je slovenská Nitra
29.06.2018 | Martin Lísal

Čtvrtým soupeřem v přípravě je slovenská Nitra

B r n o - Po intermezzu s divizním Lanžhotem čeká na Zbrojovku třetí soupeř ze slovenské ligy - FC...