Petr Pavlík: Postupem času se do toho dostáváme

Petr Pavlík: Postupem času se do toho dostáváme

B r n o - Obránce Petr Pavlík je jedním z hráčů, kteří zasáhli do všech pěti doposud odehraných přípravných zápasů. Ten poslední se slovenskou Skalicou odehrál celý, v závěru mohl dokonce rozhodnout o výhře.

"Bohužel to bylo hodně rychlé a viděl jsem míč na poslední chvíli, navíc změnil směr. Kdybych tam stihl dát nohu, mohl jsem to propálit, takhle jsem se to jen snažil doťuknout hlavou, víc s tím nešlo udělat. Brankář balon vyrazil pak se to poodráželo na čáře," popisoval Pavlík moment po Lutonského rohovém kopu.

Duel tak nakonec skončil remízou - i to ale zkušený obránce bral. Čtvrthodinu před koncem totiž Brňané ztráceli na soupeře dva góly. "I když jsme prohrávali 0:2, měli jsme pořád chuť s výsledkem něco udělat a šli za tím. Su rád, že jsme dokázali alespoň srovnat. Na druhou stranu to mohlo být ve 30. minutě 2:0 pro nás a byl by to jiný zápas. To je ale kdyby, to ve fotbale neplatí. Dostali jsme gól z brejku, pak nešťastný vlastenec a dotáhli to alespoň na remízu."

Petr Pavlík je s bilancí pěti utkání a 270 odehraných minut aktuálně nejvytíženějším hráčem Zbrojovky v přípravě - spolu s Danem Jamborem. "Ani mi to nepřišlo. Nejtěžší byl jako obvykle ten první zápas, s Trnavou. Šli jsme do něj z plné zátěže a bylo to cítit. Postupem času se to už jen zlepšovalo a dostávali jsme se do toho. Věřím, že vše si sedne, jak má, a načasujeme formu ideálně na ligu," vnímá brzy jednatřicetiletý stoper důležitost vstupu do sezóny.

V něm by měl Zbrojovce pomoci i Lukáš Magera, se kterým se Petr zná již dlouho. "Volal mi hned, jak se jeho přestup začal řešit. Ještě v době volna. Byli jsme v kontaktu v podstatě každý den. Su rád, že je tady, protože je to zkušený a kvalitní útočník, schopný dávat góly. Věřím, že nám pomůže v cestě zpátky."

Těžko spočítat, kolikátou přípravu letos Petr absolvuje, v jednom bodě je ale jedinečná - doma v Senici na něj čeká půlroční dcerka. "Sofinka nám dělá radost, je zdravá, musím to zaklepat. Už leze, takže je to zase všechno jiné. Člověk se jen otočí a už se plazí k psovi. To je naštěstí pohodář a velký ochránce. Jen zaslechne pláč, už běží pomoci, uspává s námi a všechno hlídá," usmívá se Pavlík.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...