Trenér Pivarník před utkáním s Chrudimí

Trenér Pivarník před utkáním s Chrudimí

B r n o - Brněnskou Zbrojovku čeká v neděli třetí ligový zápas - od 20 hodin hostí Chrudim. Trenér Roman Pivarník věří, že jeho svěřenci na rozpáleném trávníku vybojují kýžené tři body.

Soupeř je pro realizační tým určitou neznámou, ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE je nováčkem. "Postup z ČFL znamená, že se tým naladil na pozitivní vlnu a vítězil. Víme, jakým stylem se prezentují a čím mohou být nebezpeční, ale my pracujeme na tom, aby zápasy byly hlavně o nás, nikoliv o soupeři. Chceme i tentokrát dominovat na míči, musíme si ale vytvářet více šancí a vyvarovat se chyb, dohánění ztráty nás v neděli stálo další síly. Poztráceli jsme hned v úvodu body, takže každý zápas je pro nás aktuálně extrémně důležitý. Musíme se dostat na vítěznou vlnu," ví Pivarník.

Ten má k ruce takřka kompletní kádr, scházejí jen dva dlouhodobí marodi - Škoda a Ashiru. S týmem už netrénuje ani Marek Vintr, který zamířil za dvojčetem Ondrou na půlroční hostování do Vyškova. "V minulém týdnu měl teploty Dan Jambor, ale už v pondělí hrál za juniorku. Jinak jsou zatím všichni zdraví," ozřejmil kouč. Tázán byl také na případné další změny v kádru. "Nepovažujeme jej za uzavřený, sledujeme situaci v první lize i nadstandardní hráče ve druhé lize."

Velkým tématem posledních dní jsou vedra, která již tradičně sužují nejen Brno. "Přizpůsobujeme tomu tréninky, trénujeme trošku dřív, pokud to jde. V rámci rozcvičky se snažíme využít stín, samozřejmostí je regenerace a pitný režim. Nejedná se o komplikaci, v tomto období je to obvyklé, jen je zapotřebí nic nepodcenit," hovořil kouč. V kontextu výše zmíněného je možná pro hráče i fanoušky dobře, že má duel s Chrudimí výkop až v osm večer. "Teplota je sice pořád vysoká, ale už nepálí slunko. Nicméně už ve Vlašimi jsme to kondičně zvládli, na Žižkově nás čeká zápas ve 13:45 a také tam to musíme zvládnout."

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...