Trenér Pivarník před utkáním s Českými Budějovicemi

Trenér Pivarník před utkáním s Českými Budějovicemi

B r n o - Srpen se láme do své druhé poloviny a pozvolna se blíží další domácí zápas. A pořádně těžký - do Brna totiž přijedou doposud stoprocentní České Budějovice. Hraje se netradičně v pátek v 18:30, utkání přenášejí kamery České televize.

Jihočechům patří v tabulce druhá pozice, letošní sezonu zahájili opravdu výborně. "Je to mužstvo, které před lety hrálo ligu a v soutěži už je nějakou dobu. Tím se dostali do určité výhody, jsou trenérsky a hráčsky stabilizovaní. Mužstvo si sedlo, je konsolidované a ví, co chce hrát. Mají šikovné hráče, ale v první řadě jsou silní jako tým. V utkání musíme být nesmírně pozorní a co nejproduktivnější v proměňování šancí," řekl na adresu soupeře trenér Pivarník.

Situace Zbrojovky je jiná. Čtyři zápasy, čtyři body, skóre 8:8. Třetí nejlepší útok, zároveň druhá nejhorší obrana. "Ten nepoměr je jasný a sráží nás to. Třeba Ústí má ve čtyřech zápasech také osm vstřelených branek, což pro ně znamená dvanáct bodů. My máme čtyři. Ty góly nejsou o tom, že by nám někdo utekl a šel sám na bránu, pokaždé jsme v defenzivě byli ve více hráčích, ale nedokázali jsme gólu zabránit. Góly zkrátka nepadají z toho, že bychom hráli vysoko a otevřeně, že bychom byli podčíslení, ale ze série hrubých chyb. Na tom musíme pracovat," komentoval Pivarník výše uvedená čísla.

Brněnští dobře vědí, že neúspěch v pátečním utkání by nůžky mezi středem tabulky a špicí ještě rozevřel. "Týmy na vrchu zatím neztrácejí, logika ale velí, že k tomu v budoucnu dojde. Důležité je ovšem hlavně to, abychom už dále neztráceli my, přišli jsme na úvod o spoustu bodů. Musíme být poctiví a pracovití po celou dobu zápasů, důslední v bránění a soubojích. Hrajeme doma, musíme tedy být opět dominantní, potřebujeme ale zlepšit defenzivu," zopakoval kouč.

Závěrem byl tázán také na časté změny termínů, kterým Zbrojovka letos čelí. "Pro trenéra je důležitý nějaký rytmus, kterého se může držet, tomu se ale mužstvo dokáže přizpůsobit. Spíše mi to vadí skrz diváky, protože ti mají pevný termín, vědí, kdy jejich tým hraje doma, naplánují si víkend, a najednou je to jinak. Pak po podzimu zjistíte, že v tom naplánovaném termínu jste hráli jednou, dvakrát. To už problém je," řekl k tématu Pivarník.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...