JUNIORKA: Výhru v Karviné trefil v závěru Zikl!

JUNIORKA: Výhru v Karviné trefil v závěru Zikl!

K a r v i n á - Junioři Zbrojovky zahájili druhou část své soutěže výborně. Na hřišti Karviné zlomil v samém závěru bezbrankový duel Martin Zikl a vystřelil tak hostům cenné tři body.

Brňané nasadili do utkání i Martina Zikla, Damiána Bariše a Tomáše Chylu. Původně měl nastoupit také Dan Jambor, místo něho ale nakonec v základu hrál Kroutil. "Dan si už při rozcvičce stěžoval na bolavé lýtko, nechtěli jsme tedy riskovat," vysvětlil kouč Dostálek.

V úvodu utkání měl zajímavější momenty zkušenější domácí tým - Wala ani Hujo ale nedokázali míč usměrnit mezi Mrázkovy tyče. Výrazně mladší tým Zbrojovky se rozjížděl pozvolněji, zejména ve druhé půli ale byl naopak lepším týmem.

Velkou šanci měl šest minut po začátku druhé půle Pachlopník, kterého vychytal Ciupa. V závěru se soupeři prostřídali v šancích, ale šťastnější bylo Brno. V 88. minutě se k míči po Rogožanově přihrávce za obranu dostal Martin Zikl a po samostatné akci přesnou ranou k tyči rozhodl o zisku důležitých tří bodů.

"Zejména závěr byl poněkud hektický a výhra se mohla přiklonit na obě strany. Soupeř měl šance a my také, my jednu proměnili. Myslím, že to v celkovém kontextu bylo zasloužené, minimálně herně jsme ve druhé půli byli lepším celkem. Hráči z áčka potvrdili svou platnost, Martin Zikl rozhodl gólem, Damián Bariš znamenal velkou pomoc ve středu hřiště, kde dirigoval mladší hráče," hodnotil po utkání kouč Dostálek.

Zbrojovka ve druhé půli toužila po výhře, i proto šel na hřiště ofenzivní Rogožan. "Cítili jsme, že je pro jeho nasazení dobrá konstelace. Umí si najít pod hrotem míč, což potvrdil, sám měl zajímavou možnost a nakonec ještě dvě šance zařídil, přičemž ta druhá byla gólová," doplnil Dostálek.

Brňané se v neúplné tabulce posunuli na třetí příčku, mají třináct bodů. V dalším utkání hostí v neděli od 10:15 Slovácko, hrát by se mělo na Srbské.