Dal gól, pak málem druhý. Škoda, mohlo to tam padnout, litoval Dominik Kříž

Dal gól, pak málem druhý. Škoda, mohlo to tam padnout, litoval Dominik Kříž

P A R D U B I C E - Početní výhodu Zbrojovka nakonec nevyužila. V Pardubicích uhrála remízu 1:1, kterou zajistil svým gólem Dominik Kříž. Právě on mohl v závěru přidat ještě rozdílovou branku, ale zamířil jen do břevna. Jak jedna z klíčových postav druhé půle hodnotila utkání?

Kříž zasáhl do hry až ve druhé části hry. První půli tak sledoval z lavičky a viděl, že Zbrojovce se nedaří. „Soupeř nás vepředu napadal a neladila nám spolupráce,“ komentoval záložník Brna.

I proto došlo o poločase ke střídání a Kříž se naplno zapojil do boje. „Hned ze začátku nám pomohlo vyloučení na straně Pardubic. Nakoplo nás to, mohli jsme více hrát a kombinovat, což se poměrně dařilo,“ řekl. A záhy přišel gól, když Kříž napálil po třech minutách míč do volného místa.

„Byl to pěkný pocit prosadit se hned po nástupu na hřiště. Pro nás bylo rozhodně lepší, že to padlo na začátku poločasu, než abychom čekali až někdy do konce,“ měl radost brněnský střelec, který běžel svou premiérovou branku mezi muži oslavit s fanoušky. Další nabídnuté šance však Zbrojovka neuměla využít a často trefovala brankáře Pardubic. „Asi nám v těch situacích chyběl větší klid,“ přemítal Kříž.

V 68. minutě se Brno přece jen radovalo, jenže sudí gól neuznal kvůli nedovolenému zákroku. „Myslím si, že před tou akcí jsme nefaulovali. Bavili jsme se po utkání v kabině a zdálo se nám, že ten protihráč spíše zakopl,“ sdělil Kříž svůj dojem z dění ve hře. Právě on samotný mohl před koncem rozhodnout, nicméně kousek mu chyběl. Balon orazítkoval břevno. „Co jsem si v ten moment říkal? Že to je škoda, mohlo to padnout,“ litoval záložník.

Dalším soutěžním zápasem bude třetí kolo MOL Cupu proti prvoligovému Liberci. „Příští duel bychom měli ještě více prožívat a přidat na agresivitě,“ uzavřel Kříž povídání o sobotním souboji.

další články

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský
A-tým
25.04.2024 | Klub

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský

B r n o - Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno mění svou vlastnickou strukturu. Novým majoritním...
U18: Remíza v Opavě
Mládež
24.04.2024 | Martin Lísal

U18: Remíza v Opavě

O p a v a - Dorostenci Zbrojovky (U18) remizovali v dohrávce na hřišti Opavy 2:2. V první půli...
U16: Bodová série skončila v Opavě
Mládež
24.04.2024 | Martin Lísal

U16: Bodová série skončila v Opavě

O p a v a - Mladší dorostenci se ve středu vydali k dohrávce na hřiště Opavy. V divoké přestřelce...