VIDEO: Takové zápasy musíme zvládat, mrzelo Sedláka po další remíze

VIDEO: Takové zápasy musíme zvládat, mrzelo Sedláka po další remíze

B r n o - Plnou porci devadesáti minut odehrál v nedělním utkání proti Sokolovu záložník Jan Sedlák. Přestože vzadu se týmu podařilo vcelku s přehledem udržet nulu, jeho kolegům v útoku už se tak nevedlo a podruhé za sebou se tak na brněnském stadionu zrodila bezbranková remíza.

Celé utkání se neslo v podobném duchu jako zápas s Varnsdorfem. Zbrojovka si i přes herní převahu nedokázala poradit s obranným valem soupeře a prosadit se v koncovce. „Soupeř byl dnes hodně podobný. Sokolov sice byl víc fotbalový, i když taky vše kopali nahoru, nechtěli moc hrát a zdržovali. Ale to je jedno, takový zde bude skoro každý a my se s tím musíme vypořádat a tyhle zápasy zvládat na dva tři nula,“ odmítal pracovitý záložník svalovat vinu na nefotbalovost posledních soupeřů.

„Je to každopádně velká ztráta. Samozřejmě jsme chtěli bodovat naplno, a to se nám nepodařilo. Rozhodně jsou to ztracené dva body,“ dodal rozhořčeně po další remíze, díky které ztráta Zbrojovky na čelní pozice znovu o něco narostla. „Takto my to vnímat nemůžeme. Jdeme od zápasu k zápasu a chceme vyhrát pokaždé. Někdy se to ale nepodaří, bohužel to je fotbal. Musíme teď zvednout hlavy a jít dál.“

Sám Sedlák se v posledních zápasech v sestavě pevně usadil, na hřiště přišel v půli utkání s Varnsdorfem a od té doby nescházel ani minutu. „Potřebujeme v určité části více klidu na balónu, podržet to. Něco jsme hráli až moc zbrkle a zbytečně rychle nahoru. Takže určitě to chce hlavně víc klidu,“ hledal recept do dalších těžkých zápasů, které Zbrojovku do konce podzimní části ještě čekají.

další články

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský
A-tým
25.04.2024 | Klub

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský

B r n o - Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno mění svou vlastnickou strukturu. Novým majoritním...
Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...