JUNIORKA: Trenér Dostálek po podzimní části

JUNIORKA: Trenér Dostálek po podzimní části

B r n o - Juniorka zakončila podzim na čtvrté příčce, s pětibodovým náskokem na nepostupovou pátou pozici. Hlavním cílem pro jaro tak bude pochopitelně ve zbylých pěti duelech tento stav zachovat a postoupit do finále. Jak hodnotil podzim kouč Richard Dostálek?

Junioři sehráli na podtim šestnáct zápasů s bilancí osm výher, dvě remízy a šest proher. 26 získaných bodů stačí na čtvrtou pozici.

Do všech duelů naskočil jako jediný hráč Miroslav Kroutil (i jeho minutáž je nejvyšší, odehrál 1285 minut). Nejlepším střelcem je desetigólový Martin Zikl, který juniorce vypomáhal z "áčka", v této statistice je třetí v celé soutěži. Za nám následuje Ondra Pachlopník, který si připsal osm branek ve dvanácti duelech.

Trenére, jaký byl z trenérského pohledu podzim 2018?
Hodnocení bych rozdělil na dvě části, herní projev a bodový zisk. S herním projevem týmu jsme až na výpadky ve dvou utkáních spokojeni, ve většině zápasů jsme byli dominantnější na míči a kombinačně silnější. Jen v některých zápasech jsme nebyli produktivní v zakončení. S bodovým ziskem spokojeni nejsme. Nezvládli jsme především tři domácí zápasy v řadě. Proti Zlínu, Ostravě a Slovácku jsme si vybrali nejslabší období a tyto body nám v aktuální tabulce chybí. Proto se o postup budeme muset ještě rvát.

Co ti osobně udělalo největší radost a co je naopak největším zklamáním?
Zklamáním je pro nás nulový bodový zisk ze dvou utkání proti Ostravě, především venkovní prohra nám přidělala vrásky na čele. Největší radost ze všech podzimních utkání nám přinesla venkovní výhra ve Zlíně, a to konkrétně přístup a zvládnutá taktika.

Plánujete před jarem nějaké personální změny?
Kromě standardních posunů mezi prvním mužstvem a juniorkou, o kterých budeme ještě informovat, řešíme situaci kolem Honzy Sedlmajera a Marka Svobody. Ti by chtěli mít větší zápasové vytížení a tím se nabízí možnost odchodu do jiného klubu. Na odchody budeme reagovat buď posunem kluků z U19, z nichž někteří už s námi během podzimu hráli, nebo příchodem hráčů odjinud.

Jak se vyvíjí zdravotní stav Tomáše Chyly, který se na podzim zranil?
Tomáš je po operaci kolena a v současné době rehabilituje. Přejeme mu brzké uzdravení a návrat na hřiště, ale všichni víme, že je to běh na delší trať a nelze nic uspěchat.

Sezónu jste zakončili na hřišti Rapidu Vídeň, byl zápas pro mladé kluky velkou školou?
Byla to rozhodně dobrá a užitečná prověrka na mezinárodní úrovni (více o utkání zde). Nastoupili jsme proti stejně starým hráčům a rozdíl byl především v rychlosti práce s míčem a přístupu. Hrálo se na zmrzlé umělce a domácí si zápas užili, zatímco pro některé naše hráče to byla spíš splněná povinnost.

Letos poprvé dojde k tomu, že juniorka zahájí ligové zápasy o dva týdny dříve než áčko. Znamená to pro vás nějakou komplikaci?
Juniorka absolvuje samostatnou přípravu, takže bychom měli být nachystáni dobře. Vše se bude odvíjet od toho, v jakém počtu zahájíme přípravu a samozřejmě od zdravotního stavu hráčů. V současné době je nicméně komunikace mezi áčkem a juniorkou nastavena na velmi dobré úrovni, takže nemám obavu, že bychom případný hráčský výpadek nedokázali operativně vyřešit výpomocí kluků z prvního týmu.

další články

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...
První jarní výhra! Proti Jihlavě rozhodl v závěru Granečný
A-tým
17.04.2024 | Daniel Kinc. FOTO: Petr Nečas

První jarní výhra! Proti Jihlavě rozhodl v závěru...

B R N O - Anglický týden vyplnili fotbalisté Zbrojovky pod vedením nových trenérů domácím soubojem...