Vánoční turnaj trenérských týmů v TCM

Vánoční turnaj trenérských týmů v TCM

B r n o - V sobotu 8. prosince bylo v areálu TCM v Brněnských Ivanovicích pořádně rušno. Polách s Valnohou proti Šustrovi se Švancarou, Siegl proti Abrahámovi. To je jen skromný výčet jmen, které se zúčastnily druhého ročníku vánočního turnaje trenérských týmů.

Klání se nakonec zúčastnily čtyři týmy, vesměs v silném složení. Tým trenérů přípravek od postranní čáry emotivně koučoval Laďa Chaloupka a v poli bylo možné sledovat dravé mládí organizované zkušeným Tomášem Abrahámem. Žákovský výběr se bohužel musel vypořádat s řadou omluvenek, zaviněných zraněním či pracovními povinnostmi. Nicméně na hřišti to nebylo znát. Tým posílil i ředitel ZŠ Měšťanská Petr Opletal, v brance dostál své přezdívce Radim "Kočka" Vlasák a celý tým předváděl důrazný, ale kombinační fotbal.

Tým dorosteneckých trenérů byl před turnajem pasován do role favorita, protože ve svých řadách měl taková jména jako Polách, Valnoha, Havel, Borák, Kříž či Ondrejka. Bohužel na hráčích bylo vidět, že jim tato skutečnost svazuje nohy. Všichni zúčastnění pak byli zvědavi, v jaké sestavě nastoupí tým "Srbská", nováček turnaje. Ten byl složený z trenérů a zaměstnanců, fungujících převážně na stadionu v Srbské ulici. Bohužel i tomuto týmu se před turnajem omluvilo hodně hráčů, ale na hřišti byli i tak nejvíce vidět a slyšet například trenér "A" týmu Pavel Šustr nebo fotbalový všeuměl Petr Švancara, v brance jim kryl záda Martin Doležal.

Pokud by si někdo myslel, že turnaj probíhal v poklidné, vánoční atmosféře, mýlil by se. Po několika akcích, neproměněných šancích a důrazných soubojích se na hřišti začaly objevovat ty pravé fotbalové emoce a chvílemi to i pěkně zajiskřilo. Co se týče výsledků, třetí místo v turnaji obsadil tým trenérů přípravek, který porazil v boji o bronz tým dorostu. Ve finále si to pak rozdal tým ze Srbské s neporaženým žákovským výběrem. Ve vypjatém souboji měli o gól navrch trenéři žákovských kategorií a podařilo se jim obhájit loňský triumf.

Celá akce pak skončila slavnostním přípitkem u vánočního stromku na Náměstí svobody a přáním, aby se podobně vydařil i příští ročník.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...