Trenér Šustr po utkání v Opavě

Trenér Šustr po utkání v Opavě

O p a v a - Fotbalisté Zbrojovky sehráli v reprezentační přestávce přípravný zápas na hřišti prvoligové Opavy. Trenér Šustr poslal do utkání i hráče, kteří v posledních duelech tolik minut nenasbírali. Výsledkem byla výhra 3:1.

Ta se nerodila lehce, Brňané po 14 minutách hry prohrávali. "Trvalo nám nějaký čas, než jsme se přizpůsobili tempu hry. Fotbalová kvalita byla u domácích vyšší, byli lepší na míči. To se postupně srovnalo, ve druhé půli jsme se do delší kombinace dostali taky. Pro hráče šlo o zajímavou zkušenost, mohli ochutnat, jak vypadá prvoligový fotbal," řekl k průběhu utkání trenér Šustr.

Proti mladému brněnskému týmu v první půli válčil nezdolný Pavel Zavadil, i to dle trenéra pro hráče mohlo být přínosné. "Pavlova schopnost řešit herní situace a hrát pod tlakem, jeho výběr místa - to vše mohli pozorovat zblízka a učit se," přikyvoval kouč.

A mladí hráči ročníku 1999 se do statistik nakonec zapsali výrazně. Martin Zikl nahrál na dvě branky, Dominik Kříž na jednu a David Moučka si připsal premiérový gól. "Pro kluky je to pořád o sbírání zkušeností. Dominik při gólu na 1:1 ukázal, že to v něm opravdu je, ziskem zkušeností bude schopen takovéto zajímavé situace vytvářet častěji. To stejné Martin."

Zbylí dva borci téhož ročníku s týmem v Opavě nebyli, jsou na reprezentačních srazech. Ladislav Krejčí dnes odehrál 11 minut v dresu jednadvacítky při remíze s Islandem, Tonda Růsek včera pomohl dvacítce jediným gólem k výhře s Itálií. "Samozřejmě kluky na dálku sledujeme. Vždycky su rád, když v týmech jsou a nastupují, aby měli herní vytížení. Doufám, že Laďa ve druhém utkání nastoupí v základní sestavě," dodal Šustr.

Nyní čeká na Zbrojováky volný víkend, první od návratu ze soustředění na Maltě. V dalším týdnu už se pak budou chystat na nedělní mač s Prostějovem.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...