TOUR DE CLUB: Na Srbské trénovala mládež ze čtyř regionálních klubů

TOUR DE CLUB: Na Srbské trénovala mládež ze čtyř regionálních klubů

B r n o - Stadion na Srbské ožil v pondělí nezvyklým ruchem. Sjely se sem totiž děti ze čtyř klubů, aby pod vedením profesionálních trenérů absolvovaly vzorový trénink v rámci seriálu Tour de Club. A scházet u toho pochopitelně nemohli ani hráči a trenéři prvního mužstva!

Do kabin zamířily děti z přípravek ČAFC Židenice 2011, FK Ořechov a SK Jundrov, spolu s nimi "domácí" tým Zbrojovky U11. Trenérského žezla se pak chopili Tomáš Němčanský, Marek Pavlík, Vladimír Chaloupka, Stanislav Schwarz a Václav Dvořák, brankáře si vzal stranou Martin Doležal.

Těsně před startem tréninku (16:00) se nad stadionem prohnalo menší krupobití a teplota klesla k pěti stupňům, nakonec ale ani počasí nebylo překážkou a hodinku a půl dlouhý trénink proběhl bez problémů.

Myšlenky na zimu zaháněli malí i velcí pohybem, jen rodiče to měli na tribuně složitější - ti tedy dostali k dispozici deky. Na trávníku se po nezbytné úvodní fotce utvořilo několik stanovišť. Někde se trénovalo, jinde soutěžilo. Rychlost střelby, přesnost, slalom na čas.

Navzdory lezavému počasí se z trávníku nikomu nechtělo, nakonec si tedy účastníci zasoutěžili ještě v kopu na cíl (konkrétně na půlicí čáru). Na samý závěr si pak hráči naložili své mladší kolegy na záda a odnesli je do útrob stadionu.

Seriál Tour de Club je jednou ze součástí projektu Zbrojovácké srdce, který nově sdružuje veškeré mimofotbalové aktivity Zbrojovky. Cílem projektu je propojit a vzájemně lépe provázat profesionální a amatérské kluby v regionu, a to například formou vzorového tréninku pod dohledem profesionálních trenérů mládeže. Pokud vás myšlenka zaujala a rádi byste se zúčastnili dalšího pokračování projektu, neváhejte nás kontaktovat na e-mailové adrese klub@fczbrno.cz.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...