Zbrojovka zvládla roli favorita a z Táborska veze tři body

Zbrojovka zvládla roli favorita a z Táborska veze tři body

T Á B O R - Fotbalisté Zbrojovky vezou z Táborska čtvrtou venkovní výhru v sezóně. K ní nakročili v prvním dějství díky brankám Škody a Šumbery, soupeř ale dvacet minut před koncem zadělal na drama. Brňané už si ovšem tři body vzít nenechali a znovu snížili ztrátu na barážové pozice.

Trenér Šustr udělal v základní sestavě jedinou změnu oproti zápasu s Ústím - na hrotu se po boku Michala Škody potýkal s obranou soupeře kapitán Lukáš Magera. A ukázalo se to jako šťastný tah.

Domácí Táborsko sice započalo duel aktivněji, ale nedostalo se k přímému ohrožení Halousky v bráně Brna. Zbrojovka pomalu přebírala otěže zápasu a ve dvacáté minutě poprvé udeřila. Pavel Eismann poslal svůj typický centr do pokutového území, kde se nacházel Lukáš Magera. Magerův pokus dokázal brankář domácích vyrazit, ale jen do prostoru, kde stál Michal Škoda, jehož hlavičku zastavila až síť - 0:1. Vstřelený gól “Flintu” nakopl a Brňanů bylo rázem plné hřiště. V devětadvacáté minutě dostala Zbrojovka k dispozici volný kop z nebezpečné pozice. Podobně jako v utkání s Ústím si jej vzal na starost Damián Bariš, ale jeho projektil o kousek minul prostor vymezený třemi tyčemi.

Krátce po šanci Bariše se dostal k zakončení Škoda, jeho hlavička mířila pro břevno domácí svatyně, ale gólman Šiman si poradil a míč vyrazil do bezpečí. Zbrojovka i nadále tlačila a vytvářela si šance. Ve 40. minutě se k zakončení z těžké pozice dostal Magera, po rohovém kopu trefil tyč. Za pár minut už bylo veseleji, právě Magera totiž vtipně vysunul Šimona Šumberu a ten stanovil poločasové skóre na 2:0 pro Zbrojovku.

Druhý poločas začal mírným tlakem Zbrojovky, ze kterého pramenil kupříkladu Šumberův centr na Škodu, s tím si však defenzíva Táborska dokázala poradit. Stejného hráče vychytal Šiman o chvilku později, zdálo se ovšem, že Brňané kráčejí k poklidné výhře.

To se ovšem změnilo v 67. minutě. Ke střele z přímého kopu se odhodlal David Březina, jehož rána byla před Halouskou tečována takovým způsobem, že hostující brankář již zareagovat nedokázal - 1:2. A přišlo drama.

Domácích bylo rázem plné hřiště. Znovu pálil z přímého kopu Březina, tentokrát naštěstí vedle brány. Dva pokusy zneškodnil Halouska a až do samého závěru musela být obrana Brna v pozoru.

Zbrojovka mohla jít zpět do dvoubrankového vedení v 80. minutě, kdy mohl hrubku Šimana potrestat Škoda, bohužel pro Brno si jeho lob nenašel cestu do sítě, ale jen do rukavic brankáře Táborska, jenž se stihl vrátit na svou pozici. V závěru mohl navýšit prchající Přichystal, ale jeho brejk zastavil pomezní zdviženým praporkem - ofsajd. Ten samý hráč se prodral do šance i v předposlední minutě nastavení, ale odmítl možnost definitivního rozhodnutí a přestřelil bránu. Příliš ho to však mrzet nemuselo, neboť Zbrojovka dokázala vedení udržet a připisuje si tři cenné body!

VIDEO: Prohlédněte si sestřih vítězného utkání v Táborsku!
16.04.2019 | Martin Lísal

VIDEO: Prohlédněte si sestřih vítězného utkání v...

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky zvítězili v utkání 22. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na hřišti Táborska...
Střelec Škoda: Pro nás se teď láme chleba v každém utkání
15.04.2019 | Martin Lísal

Střelec Škoda: Pro nás se teď láme chleba v každém...

B r n o – Zbrojovka se o víkendu přiblížila barážovým pozicím, když zvítězila na hřišti Táborska...
Trenér Šustr po výhře v Táborsku
14.04.2019 | Martin Lísal

Trenér Šustr po výhře v Táborsku

T á b o r - Mise Táborsko splněna, Zbrojovka si do Brna přivezla tři body. Výhra se ovšem navzdory...

Fotogalerie

Všechny fotografie