Juniorka zvítězila v Liberci a zůstává ve hře o titul

Juniorka zvítězila v Liberci a zůstává ve hře o titul

L i b e r e c - Junioři Zbrojovky zvítězili v předposledním utkání finálové skupiny na hřišti Liberce 3:1. K výhře položili základ obránci Blažík a Nomilner, pojistku pak přidal Vintr. Kolo před koncem jsou Brňané druzí a stále mají naději na titul.

Brňané začali pěkně zostra - hned v úvodu vybojovali dva rohové kopy a krátce po tom druhém udeřili. Po centru z hloubi pole přišla hlavička, míč se odrazil od tyče a pohotový Dominik Blažík jej napálil do sítě. Druhý letošní gól pro brněnského stopera znamenal brzké vedení.

Ve 12. minutě bylo ještě veseleji. Zikl byl v souboji o míč rychlejší než vyběhnuvší gólman Hasalík, obešel jej a naservíroval zpětnou přihrávku Adamu Nomilnerovi, který už neměl problém trefit bránu. Premiérová trefa pro slovenského beka a 2:0 pro Brno!

Další gólovku měl po dvaceti minutách hry Kříž, velmi nebezpečný byl i následný přímý kop. Zbrojovka v hustém dešti ovládla první poločas a navazovala na předcházející výkony.

Po změně stran se ke slovu dostal i Liberec. Po pár minutách hry musel Mrázek vytasit povedený zákrok proti Šulcově ráně, vzápětí Petr přestřelil. To Brňany probralo a pak už zase hrozili oni, Hasalík ovšem držel naděje Liberce na bodový zisk. Ty navíc navýšil povedenou ranou Ju Kang-Hjon, který snížil na rozdíl jediného gólu.

Tento stav ovšem vydržel jen dvě minutky. Pak si vzal slovo Ondřej Vintr a vrátil Brňanům dvoubrankové vedení, na čemž se už do konce duelu nic nezměnilo.

Zbrojovka se posunula na druhou pozici, vedoucí Sigma má dva body k dobru (a lepší vzájemný zápas). Stejný počet bodů má třetí Sparta, čtvrtá Bohemka ztrácí bod. A právě s Klokany se Brňané utkají v posledním kole, v neděli 26. května od 11:30 na Srbské.