Trenér Šustr po výhře v Jihlavě

Trenér Šustr po výhře v Jihlavě

J i h l a v a - Fotbalisté Zbrojovky zakončili základní část FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY kanonádou na hřišti Jihlavy. Šesti góly rozhodli o šesté výhře v řadě a před středečním startem baráže si tak znovu zvedli sebevědomí. "Ve středu nás ale čeká něco úplně jiného," ví trenér Šustr.

Výsledek dle něj zhruba odpovídal průběhu utkání. "První poločas byl ještě vyrovnaný, ale jakmile jsme odskočili na dva góly, hráli jsme už jen my. Jako trenéři to teď oba budeme mít těžké, každý jinak. My nesmíme létat v oblacích, protože ve středu nás čeká úplně něco jiného. Boj, válka, bez šance na nápravu. Bitva, kterou může rozhodnout jediný moment. Musíme se připravit co nejlépe a začínáme už zítra, takže dnešní zápas bude velmi brzy minulost a před námi už je jen a jen baráž," naznačuje kouč, že stejně jako po výhře s Třincem ani dnes nehrozí u jeho svěřenců jakékoliv oslavy výhry.

Oba týmy nastoupily do utkání v pozměněných sestavách. Jen na lavičce byl střelec Magera, záložník Šumbera či stoper Kryštůfek, Peter Štepanovský s Ondrou Pachlopníkem do Jihlavy ani neodcestovali. "Petera trápil v týdnu sval, nenatrénoval toho tolik, šetřili jsme ho stejně jako Ondru Pachlopníka, kterého zlobila achillovka. A Juraj Kotula se ženil, jinak by pravděpodobně naskočil," zmínil Šustr absenci slovenského krajního beka.

Do hry naopak krátce zasáhl uzdravený Michal Škoda - a také Petr Pavlík, který hrál za "áčko" poprvé od zimního zranění a odbojoval celé utkání. "Naskočil a ukázal, že může pomoci. Byl silný v soubojích, odvedl svůj standard a rozšířil tím naše možnosti. Za oboje jsme rádi," kvitoval to Šustr, kterému mohl udělat radost i čistý trestní rejstřík jeho svěřenců. Ti ve třech posledních duelech viděli jedinou žlutou kartu a vyvarovali se tak zbytečných komplikací před baráží.

Na koho se v ní budou Zbrojováci chystat, to se ukázalo až večer, kdy po nervydrásající zápletce padl barážový Černý Petr na Příbram. "V televizi se na to podíváme, ale víc to neřešíme, netipujeme, kdo na nás vyjde. V utkání půjde hlavně o nás a věřím, že to tak pojmou i fanoušci. Věřím, že jich dojde hodně a že si každý uvědomí, že i on je tím prvkem, který posune náš výkon a může nám pomoci baráž zvládnout. Kdy jindy přijít na fotbal v Brně, když ne teď?"

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...