Na Zbrojováky čeká boj o všechno - barážová odveta v Příbrami

Na Zbrojováky čeká boj o všechno - barážová odveta v Příbrami

B r n o - Osud tomu chtěl tak, že letošní sezónu brněnské Zbrojovky rozetne až ten opravdu poslední zápas. V neděli 2. června nás v 18:30 čeká barážová odveta na hřišti Příbrami, utkání budou přenášet kamery ČT Sport.

První zápas skončil remízou 3:3, Brňany tak do FORTUNA:LIGY posune pouze výhra, případně remíza 4:4 a vyšší. Při zopakování středečního výsledku by rozhodovalo prodloužení, případně penalty. Pro nic jiného už není prostor, není nač se šetřit.

"Ten konec sezóny přesně odpovídá jejímu průběhu. Poměrně často jsme se ocitali v situaci, kdy jsme něco museli zvládnout, museli jsme zvítězit. A stylově tak i končíme. Říkat cokoliv dalšího je v tuhle chvíli zbytečné, důležitost zápasu je zjevná," řekl před utkáním trenér Pavel Šustr.

Zbrojováci absolvovali po úvodním duelu dvě tréninkové jednotky, třetí je čeká zítra - a pak už vyrazí směr Příbram. "Ještě jsme si zdůraznili principy naší hry - toho, co dělat, když nemáme míč. Měli jsme video, pochopitelně chystáme hlavně hlavy hráčů. Naštěstí, jak už jsem říkal ve středu, s motivováním hráčů opravdu není problém," řekl k tomu kouč.

Ten prozatím pracuje se stejným kádrem, který měl k dispozici před středečním zápasem. Otazník visí nad startem Ladislava Krejčího, kterého trápí zraněný sval; s jistotou pak do Příbrami neodcestují Pachlopník se Sedlákem.

Hráči budou v kruciální bitvě u Litavky spoléhat také na pomoc z tribun. Distribuci vstupenek zajišťují fanoušci z OS Zbrojováci, kteří také pořádají autobusový výjezd. Veškeré informace najdete samostatném článku.

"Sám vím o spoustě lidí, kteří se chystají vyrazit. Ve středu nám diváci neuvěřitelně pomohli a já věřím, že tomu tak bude i v neděli. Rád bych znovu zdůraznil, že právě oni mohou být tím prvkem, který zápas zvrátí v náš prospěch. A tím pádem i oni mohou mít zásluhu na případném postupu, po kterém všichni v Brně toužíme," vzkazuje fanouškům Šustr.

V Příbrami se Brňané představí takřka po dvou letech, tehdy zvítězili brankami Zavadila, Lutonského a Řezníčka 3:2. Do duelu zasáhla i pětice hráčů ze současného kádru - Šural, Pavlík, Vraštil, Sedlák a Přichystal.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....