Sukup před odvetou: Věřím v sílu týmu

Sukup před odvetou: Věřím v sílu týmu

B r n o - Ondřej Sukup byl na jaře jednou z opor základní sestavy. Chyběl jen ve dvou zápasech - pro karetní trest doma s Pardubicemi, následně pak ve Varnsdorfu. Třicetiletý pravý bek patří ke zkušenějším členům kádru, ani on si ale nevybaví podobný duel, jaký čeká na Brňany zítra!

Odveta baráže je absolutním závěrem napínavé sezóny. Buď postup, nebo další rok ve druhé lize. Nic mezi tím. "Abych byl upřímný, něco podobného jsem asi nezažil. V Bulharsku jsem okusil play off, kde ale byly karty rozdané. Bude to nesmírně náročný zápas, ale stejně jako všichni v kabině věřím v sílu týmu, který na jaře prošel několikrát těžkou zkouškou," říká Sukup.

Po domácí remíze 3:3 musejí Brňané vyhrát, případně dovést duel k divoké remíze 3:3 (ta by znamenala prodloužení) či vyšší. "Kdybychom doma nezaspali a nemuseli dotahovat, mohlo to vypadat jinak. Ale dotahovat jsme museli a nakonec jsme ukázali, že sílu máme. Tak jako tak bychom chtěli vyhrát a na remízu bychom nehráli. Pokud chceme postoupit, musíme dokázat, že jsme lepší, a tedy vyhrát," ví Sukup.

Brňané tak musejí vstřelit gól, k čemuž může i krajní obránce přispět - Ondra letos jeden gól sám dal a na dva přihrál. Nesmí ale zapomínat ani na obranu, právě proti Sukupovi hraje vynikající Matoušek. "Je opravdu hodně kvalitní, jejich nejlepší hráč. Musíme ho dobře přečíst, když si pomůžeme, dokážeme jej eliminovat. Poučíme se z chyb, které jsme udělali ve středu, připravíme se. A pokud budeme aktivní, nedáme tím soupeři takový prostor k útočení. Jsou to šikovní kluci, ale my se musíme soustředit hlavně na sebe."

V sezóně se jedná o pětatřicátý soutěžní zápas. Zatímco na podzim Sukup tolik minut neodehrál, během jara patří ke stálicím sestavy a chyběl jen dvakrát. "Osobně mi to vyhovuje mnohem víc, než hrát jednou za měsíc. Ani anglické týdny mi nevadí. Sil máme pořád dost, hodně trénujeme, vlastně čím dál víc, a pořád se snažíme zdokonalit se."

Důležitá bude podle Ondry také koncentrovanost, a to i při momentech, kdy hráči cítí křivdu. "Nepřesné výroky mohou naštvat, ale nám něco takového může uškodit. Musíme se od toho oprostit, soustředit se na hru. I když něco bude, nikdo s tím nic v tu chvíli neuděláme. Věřím, že to týmovou prací zvládneme, pomůžeme si navzájem. A pomůžou nám i fanoušci, doma byli skvělí, byla to nejlepší kulisa, co jsem tu zažil. A doufám, že jich hodně vyjede i ven," přeje si Sukup.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...