ROZHOVOR: Trenér "béčka" Dostálek na startu přípravy

ROZHOVOR: Trenér

B r n o - Brněnské "béčko" zahájilo včera pod vedením trenéra Dostálka přípravu na novou sezónu. Po sedmi letech v Juniorské lize otestují Brňané své schopnosti v divizní soutěži.

Jaké byly pocity z prvního tréninku?
Jen pozitivní. Za prvé, sešli jsme se v hojném počtu, což je příjemné a užitečné pro tréninkový proces. A za druhé je to přístup hráčů. Takhle nějak si představuju, aby mužstvo fungovalo. Hráče náplň tréninku vtáhla, jsou ochotní na sobě pracovat, přistoupili k tomu ideálně a já bych byl jen rád, aby to takhle pokračovalo i směrem k soutěži.

Jaký je ve stručnosti plán přípravy?
Příprava potrvá pět týdnů a bude zhruba kopírovat tréninkový proces áčka. Tréninky budou hodně podobné, jen v malinko jiné intenzitě. Chceme navázat na áčko ze všech možných úhlů, ať už jde o kondici, sílu či taktiku. Aby hráči byli připravení a když si trenér vytáhne kohokoliv k áčku, tak aby svou roli zvládli. K tomu nás čekají tři přípravné zápasy, dva s divizními soupeři Břeclaví a Hodonínem a jeden s třetiligovým béčkem Zlína.

Jak ty sám budeš časově zvládat svou současnou roli trenéra B-týmu a asistenta u prvního mužstva?
Týdenní proces je nastavený tak, abych dva tři tréninky u áčka absolvoval. V úterý například máme dopolední trénink v posilovně, který vedou kondiční trenéři, odpoledne jdeme na hřiště. Sledujeme, jak trénuje áčko a náš proces se tomu přizpůsobuje.

Jaké jsou pro nadcházející sezónu cíle týmu?
Byli jsme zařazeni do divize a máme ambice hrát vyšší soutěž, tím je cíl jasně daný. Naše mužstvo má svou kvalitu, fungují v něm vazby a chceme ukázat, že můžeme hrát důstojnou roli a rvát se o postup. Pro to uděláme maximum.

Jak máte zmapované soupeře v soutěži?
Stejnou ambici jako my by mělo mít béčko Jihlavy, silné budou Tasovice, Žďár, Lanžhot a další týmy. Podcenit nelze nikoho, pro kluky to bude velká zkušenost, ale otrkaní už jsou a nějaké zkušenosti mají. Věřím, že to zvládnou.

Co se týče složení kádru, bude se ještě nějak měnit? Minimálně v návaznosti na zúžení kádru prvního mužstva?
Předpoklad je takový, že áčko by mělo mít spíše užší kádr a béčko širší. Tak, aby hráči v případě potřeby chodili zespodu nahoru. Takový je plán a k tomu to bude směřovat. Jsme teprve na začátku, stejně jako týmy v nižších soutěžích, takže uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Na prvním tréninku se nás sešlo osmnáct hráčů do pole a tři brankáři, z toho dva hráči na testech (více zde). Oba v Brně studují a chceme si je vyzkoušet.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...