Trenér Šustr po utkání s Vyškovem

Trenér Šustr po utkání s Vyškovem

B r n o - Zbrojováci zakončili letní přípravu vítězně, v posledním utkání porazili třetiligový Vyškov 9:1. Jak viděl zápas kouč Šustr?

"K vidění byly věci, které bychom ve hře chtěli mít. Soupeř nám dokázal vzdorovat v první půlce, kdy nasadil lepší sestavu, pak už byl zápas v naší režii. Soupeř je teprve na začátku přípravy a samozřejmě po čtvrté, páté brance trochu poleví. Naši střídající hráči měli lehčí nohy, jde to lépe," hodnotil průběh utkání.

K samotné přípravě toho více zazní na úterní tiskové konferenci před startem sezóny. "Věříme, že jsme připravení dobře a začátek zvládneme. V průběhu jsme se nevyvarovali věcí, které nám neseděly. Důležité je, že kromě Ondry Pachlopníka a Petera Štepanovského zvládli kluci přípravu bez větších zranění. Ale jestli byla nebo nebyla dobrá, to ukáží až zápasy."

Teď už bude realizační tým řešit rébusy v podobě sestavy pro ligový start. "Tři, čtyři otazníky máme, ale je před námi celý týden. Uvidíme, jak budou kluci vypadat, a pak se rozhodneme. Potěšující je, že otazníky nejsou následkem toho, že by se hráčům nedařilo, ale spíše je to tím, že na jednom postu hrají kvalitně dva hráči. Dá se říci, že to jsou příjemnější starosti," pokračoval Šustr.

Také on se stejně jako hráči už nemůže startu soutěže dočkat. "Příprava nebyla extra dlouhá, ale pořád je to pět týdnů tréninku bez ostrých zápasů. Teď už to naskočí a pojedeme, dojdou diváci a naším úkolem je rozjet se co nejlépe. Každý zápas bude opět o detailech, ale věřím, že když k tomu přistoupíme dobře, může nás naše kvalita posunout směrem k úspěchu," zakončil kouč.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...