SOUHRN: Letní příprava v číslech

SOUHRN: Letní příprava v číslech

B r n o - Pět zápasů, čtyři výhry, dvacet vstřelených branek a pět inkasovaných, 24 hráčů v poli a dva gólmani. Brňané o víkendu uzavřeli zápasový program letní přípravy, podrobný statistický souhrn vám nyní nabízíme.

Příprava byla poměrně krátká, pět odehraných zápasů je nejmenším počtem za uplynulých deset let. Pro srovnání - v posledních třech letech se hrálo zápasů šest, v roce 2015 naopak Zbrojováci absolvovali rekordních dvanáct utkání. Ze současného kádru to zažili Jakubové Přichystal a Šural.

Také počet nasazených hráčů je proti loňskému létu menší, tehdy zasáhli do hry tři gólmani a 28 hráčů v poli.

Zápasová bilance je pro Brňany příznivá, z pěti duelů čtyřikrát zvítězili, průměrně vstřelili čtyři branky na zápas a jednou inkasovali. Jedinou prohru zaknihovali v duelu s Opavou vinou dvou inkasovaných gólů během minuty. Mezi tyčemi se rovnou měrou střídali oba gólmani - Pavel Halouska i Jiří Floder odchytali 225 minut (pět poločasů).

V útoku byl stejně jako v zimě nejpilnější Lukáš Magera, který vstřelil čtyři branky. Na jednu mu přitom stačilo v průměru pouhých 45 minut hry. Ještě lepší je ovšem v tomto ohledu Martin Zikl, který tři branky vsítil za necelých sto minut. Třikrát se mezi střelce zapsal ještě Šimon Šumbera, dvakrát Tonda Růsek a Peter Štepanovský. Celkem dosáhlo alespoň na gól deset hráčů, jedna branka byla vlastní.

Nejvíce gólových přihrávek má na kontě Šimon Šumbera (4), třikrát asistovali krajní beci Pavel Eismann a Juraj Kotula. Tonda Růsek s Kubou Přichystalem nahrávali dvakrát a k tomu shodně vybojovali pokutový kop pro své spoluhráče.

Do všech pěti duelů zasáhlo kromě dvou gólmanů i všech sedm zadáků, celkově se jedná o patnáct hráčů. Nejvyšší minutáž měl Růsek (275 minut), o deset minut méně pak Šural. Jen do jednoho utkání naskočili testovaný Adrián Čermák a junior Martin Sedlák.

Z celkového počtu 20 gólů jich Zbrojováci osm nasázeli v prvním dějství, dvanáct pak ve druhém. Střelecky naprázdno vyšli během poločasu jen dvakrát, proti Vyškovku se naopak po změně stran trefili hned šestkrát.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...