Dva góly na výhru nestačily, Flinta veze z Vlašimi remízu

Dva góly na výhru nestačily, Flinta veze z Vlašimi remízu

V L A Š I M - V úvodu sezóny se Brňané vydali do Vlašimi. Zásluhou Šurala šli do vedení, ale domácí dokázali ve druhé půli stav zápasu otočit. Tři minuty před koncem zápasu vystřelil alespoň bod Eismann.

Zbrojovka nastoupila do utkání v bráně s Halouskou, v základní sestavě se objevil i osmnáctiletý Mach. Do první větší šance se prodral agilní Tonda Růsek, ale z pravé strany nedokázal zamířit do prostoru branky a minul. Brněnští měli více ze hry a obrana Vlašimi měla co dělat s útočnými snahami Zbrojovky. Udeřit se Flintě podařilo v jednadvacáté minutě. Na rohový kop si spolu s Magerou naskočil Jakub Šural a byl to právě on, kdo míč usměrnil do sítě. Při oslavě svého gólu poslal pozdrav do nebe svému bratrovi - 0:1. Zbrojovka pokračovala v aktivitě a nechybělo mnoho k vedení o dvě branky.

Dvě minuty po brance Šurala se totiž do dobré pozice dostal Šimon Šumbera, nejproduktivnější hráč přípravy ale nedokázal zakončit dle svých představ a Řehák míč zkrotil. Hra Zbrojovky i nadále dělala problémy domácímu celku a po chybě Řeháka, jenž si nedokázal stáhnout míč ze vzduchu a těsně před Bartolomeem musela míč odpravit obrana Vlašimi. Až v závěru zahrozila i Vlašim, Jakubov ale pálil vedle a poločas tak ovládl hostující tým poměrem 0:1.

Ve druhé půli Vlašim ukázala svou nepříjemnou stránku a Zbrojovka měla co dělat. Nepříjemné centry ze strany dokázala stoperská dvojice Šural - Kryštůfek odvracet celkem spolehlivě. Problém nastal v 60. minutě, kdy se ke střele na levé straně dostal Jakubov, jeho ránu těsně před Halouskou tečoval jmenovec brněnského herce a fanouška Zbrojovky, Václav Svoboda a rozvlnil síť brněnské klece - 1:1.

Brňané se hnali za vedoucí brankou a velice blízko k ní byl Lukáš Magera, jenž tečoval střílený centr z pravé strany. Bohužel pro fanoušky Zbrojovky trefil jen připraveného Řeháka. O osm minut později se po hostujícím rohu do brejku dostal domácí Breda, obhodil si Halousku, který jej dle verdiktu rozhodčího Petříka podrazil a sedm minut před koncem kopala Vlašim pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Ladislav Janda, který dokázal překonat Halousku.

Kdo v tuto chvíli zlomil nad Zbrojovkou hůl, tak musel hodně rychle běžet pro lepidlo. Hned po rozehrání se probil do zakončení střídající Zikl a domácí Řehák měl co dělat, aby míč vytěsnil na roh. Flinta se zatáhla na polovinu Vlašimi a tři minuty před vypršením základní hrací doby zařídil alespoň bod Pavel Eismann, jehož centr propadl do brány.

VIDEO: Sestřih utkání ve Vlašimi
21.07.2019 | Martin Lísal

VIDEO: Sestřih utkání ve Vlašimi

V l a š i m - Úvodní utkání FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na hřišti Vlašimi skončilo remízou 2:2, když trefy...
Bod je málo, mrzelo prvního střelce sezóny Šurala po utkání ve Vlašimi
20.07.2019 | Martin Lísal

Bod je málo, mrzelo prvního střelce sezóny Šurala po...

V l a š i m - Kdo bude prvním střelcem Zbrojovky v sezóně? Magera, Růsek, Šumbera? Odpověď na tuto...
Šimon Šumbera: Příprava byla intenzivní, teď to chceme zúročit
19.07.2019 | Martin Lísal

Šimon Šumbera: Příprava byla intenzivní, teď to chceme...

B r n o - Dnes to vypukne! Zbrojováci zahajují boje ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE na hřišti Vlašimi. Na...

Fotogalerie

Všechny fotografie