Trenér Šustr po utkání ve Vlašimi

Trenér Šustr po utkání ve Vlašimi

V l a š i m - Po první půli to vypadalo na ideální start, nakonec ale Zbrojováci vezou z Vlašimi pouze bod za remízu 2:2. Trenér Šustr tak po utkání pochopitelně nebyl spokojen především s obrazem hry ve druhém dějství.

Zbrojovka v první půli vedla, měla další šance. Po změně stran ale o náskok přišla. "Ve druhé půli hráčům najednou chyběla odvaha, vepředu i vzadu. Nebyli jsme sebevědomí a vinou toho jsme soupeři dovolili vyrovnání na 1:1. Hráč soupeře se nám nemůže dostat na úrovni penalty k míči sám, navíc tomu předcházela série dalších chyb a ztrát. Následně jsme udělali hloupost při naší útočné standardce a dostali gól na 2:1," vypíchl Šustr.

V závěru Brňané dosáhli (stejně jako před rokem) alespoň na bod. "Hráčům jsme po inkasované brance zopakovali, ať začnou jezdit a chtějí situaci ještě změnit. Odměnou bylo vyrovnání, kdy po centru míč propadl do brány. Musíme to vzít a připravit se na další zápas mnohem lépe. Nemůžeme si dovolit hrát se strachem, to nejde."

Při tvorbě nominace dal kouč nakonec v bráně přednost Halouskovi, který během přípravy ani jednou neinkasoval. "V tréninku se nám zdál jistější, ve větší pohodě. Dostal dva góly, které mu lze těžko vyčítat; první po zmíněné sérii chyb, druhý z penalty. Ten byl opravdu laciný, můžeme se bavit o faulu na Přichyho, ale je to hlavně o nás, ne o tom faulu. Měli jsme míč, standardku a vymyslíme takovou věc," zlobil se Šustr. "Všechno to pramenilo z toho, že hráči měli zbytečné obavy a následně pak svázané nohy."

Další duel čeká na Zbrojovku za týden, kdy hostí Pardubice. "Nic si nenalhávejme, soutěž nepojede sama, nikdo se sám neporazí. Všichni víme, že se na nás soupeři nachystají, nikde nejsou špatní hráči a o motivaci mají postaráno. Je to o nás, o naší kvalitě a naší práci, abychom ji dokázali přenést na hřiště," zakončil Šustr.

další články

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...
První jarní výhra! Proti Jihlavě rozhodl v závěru Granečný
A-tým
17.04.2024 | Daniel Kinc. FOTO: Petr Nečas

První jarní výhra! Proti Jihlavě rozhodl v závěru...

B R N O - Anglický týden vyplnili fotbalisté Zbrojovky pod vedením nových trenérů domácím soubojem...