PREVIEW: Zbrojovka míří na Julisku, kde změří síly s pražskou Duklou

PREVIEW: Zbrojovka míří na Julisku, kde změří síly s pražskou Duklou

B r n o - Pátým soupeřem Zbrojovky v letošní sezóně bude tuto sobotu pražská Dukla. Duel tabulkových sousedů má na Julisce výkop v 10:15 a přenášet jej budou kamery ČT Sport.

Brňané odcestují k utkání s ohledem na brzký čas výkopu již dnes po tréninku. V Brně zůstane Petr Pavlík, který musel pro zranění střídat v minulém utkání. "Ve čtvrtek začal s lehčím tréninkem a v pondělí by se k nám měl připojit," prozradil trenér Pavel Šustr. Ten už při pohárovém utkání na hřišti HFK Olomouc uvítal v zápasové nominaci navrátilce z marodky - Štepanovského s Pachlopníkem. "Počítáme s nimi, oba trénují naplno."

Dukla odstartovala sezónu domácí prohrou s Třincem, poté zvítězila na horké půdě v Hradci a v malém derby zdolala Žižkov. V zatím posledním utkání podlehla na hřišti Jihlavy brankou v samém závěru utkání 0:1. V tabulce je tým z Dejvic se šesti body šestý, o jednu příčku za Zbrojovkou. "Čeká nás bezesporu náročný zápas, jako každý v této soutěži. Dukla má kvalitní kádr a věřím, že by sobotní utkání mohlo mít vysokou úroveň. Pro nás je ale důležité především to, jakým způsobem se budeme prezentovat na hřišti my. Chceme uspět a bodovat," dodal Šustr.

Kádr Dukly prošel před sezónou pochopitelně určitou obměnou, odešli spíše zkušenější hráči a zůstalo dravé mládí. Třicítku překročil jediný borec na soupisce - gólman Rada. Ten zatím v ligové soutěži mezi tyčemi nenastoupil, všechny čtyři duely odchytal Matúš Hruška. Ani minutu nescházeli ještě Holík, Tetour, Piroch a Chlumecký, první dva jsou se dvěma góly zároveň nejlepšími střelci týmu. Jednou se trefili devatenáctiletý Krunert a Španěl Gonzáles, dalším cizincem na soupisce pak je záložník Doumbia z Pobřeží Slonoviny.

S pražským týmem se Zbrojovka utká po roční pauze. V zatím posledním vzájemném utkání se na Julisce radovala Dukla, na jaře 2018 zvítězila 2:1. V předchozí bitvě se na Srbské urodila bezbranková remíza. Poslední výhra na Julisce nese datum září 2015, tehdy Brňané otočili duel ve druhé půli dvěma góly Kuby Řezníčka.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...