David Krška před utkáním s Varnsdorfem

David Krška před utkáním s Varnsdorfem

B r n o - David Krška je jedním ze tří hráčů, kteří z líšeňského angažmá dobře znají nového trenéra Miloslava Machálka. A jako vůbec jediný už letos jednou nastoupil proti Varnsdorfu, který do Brna míří i dnes.

Bylo to v prvním kole nového ročníku, Líšeň s Varnsdorfem remizovala 2:2 a Krška se stal vůbec prvním střelcem nováčka v druhé lize. "Nějakým způsobem z toho asi těžit můžeme, ale to platí spíše pro trenéra, který má soupeře nastudovaného. Já jejich hráče až tak detailně neznám a nevím, jak se může lišit sestava od té v prvním kole. Měli jsme teď dva týdny na to, abychom se připravili a vstřebali změnu, i proto k tomu asi došlo v reprezentační pauze. Těšíme se na zápas a věříme, že jej zvládneme," řekl Krška před utkáním.

V uplynulém týdnu se Zbrojováci naplno ponořili do tréninků pod novým lodivodem. "Kluci samozřejmě vyzvídali, co jsem věděl, to jsem jim řekl. Sám jsem ve Zbrojovce nebyl nijak dlouho, takže do většího porovnání se pouštět nebudu, ale oba trenéři si jsou přístupem podobní. S oběma se dalo o čemkoliv mluvit, s hráči komunikují, snaží se je pochopit," porovnává Krška práci koučů Machálka a Šustra.

Potvrzuje také Machálkova slova, že změny nebudou nijak převratné. "Moc to překopávat nebude. Naše hra bude asi zaměřená více na rychlost a rychlejší přechod do útoku, ještě větší agresivitu od začátku do konce. Pro mě osobně to může být plus, že trenér ví, co může očekávat. Na druhou stranu hráčská kvalita je tady úplně jiná, než byla v Líšni. Musím pracovat víc a víc, abych se do sestavy dostal."

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...