Dovolená Damiána Bariše? Výlety i vánoční svátky v rodinném kruhu

Dovolená Damiána Bariše? Výlety i vánoční svátky v rodinném kruhu

B r n o - Díky baráží měli Zbrojováci v letní pauze dovolenou spíše epizodní, teď v prosinci si volných dní užijí přece jen více. Na blížící se svátky se těší i Damián Bariš - slovenský středopolař, který se v závěru podzimu přesunul na pravý kraj obrany.

Hráči Zbrojovky mají tento týden ještě volný, poté jim začne individuální tréninkový plán. „Volno trávím střídavě v Brně a doma na Slovensku. K tomu mám naplánované dva výlety, do Itálie a do Vídně. Užívám si volna, ale zároveň se těším na to, až zase začne příprava,“ usmívá se Bariš. „Na Štědrý den pak bývám doma u rodičů. Je to taková klasika – přes den pohádky, přípravy na večer, pak štědrovečerní večeře, dárky a na závěr jdeme do kostela na půlnoční mši.“

Po svátcích a prvních dnech roku 2020 se Brňané zase sejdou v kabině – příprava začíná 6. ledna. „Bude dlouhá, čeká nás hodně zápasů a bude to dřina, ale je to potřeba. Cíl máme jasný a pokud chceme postoupit, musíme využít každý den přípravy, makat a nachystat se co nejlépe na jaro.“

Výchozí pozici mají Zbrojováci jasnou, díky třem listopadovým výhrám se vyškrábali na třetí příčku. „Začátek nám bohužel nevyšel. Snažili jsme se navázat na konec minulého ročníku, ale nedařilo se nám naskočit na vítěznou vlnu. Až v posledních zápasech se zlepšila naše hra a zvládli jsme je i výsledkově, díky tomu jsme se přece jen dotáhli na čelo,“ hodnotí Bariš uplynulý podzim.

V něm on sám zasáhl do čtrnácti zápasů – zprvu ve středu zálohy, poté na pravém kraji obrany. „Hrával jsem tam naposledy v žácích, od té doby ne. Je to samozřejmě jiné, ale postupně jsem si zvykl. Snažím se hlavně plnit úkoly, které z toho postu vyplývají. Myslím, že to celkem šlo, pořád je ale hodně věcí zapotřebí zlepšit. Důležité ovšem je hlavně to, že jsme ty zápasy vyhráli,“ uzavřel Bariš.

další články

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....
U16: V Marečkově memoriálu druzí
Mládež
18.04.2024 | Martin Lísal

U16: V Marečkově memoriálu druzí

Z l í n - Až v posledním utkání Marečkova memoriálu nalezli dorostenci Zbrojovky přemožitele....