Zbrojováci v pátek ráno odlétají na Maltu, čeká je týdenní soustředění

Zbrojováci v pátek ráno odlétají na Maltu, čeká je týdenní soustředění

B r n o - Po roce zpět na Maltu. Fotbalisté Zbrojovky vymění řečkovickou umělku za přírodní trávník, zítra brzy ráno odlétají na středomořský ostrov. Během týdenního soustředění tu sehrají tři přípravné zápasy.

Brňany nemine časný budíček, sraz na stadionu je v pět hodin ráno a čtvrthodinu poté vyrazí autobus směr Vídeň. Odlet speciálu na maltské letiště je naplánován na 9:40 a ještě odpoledne by hráči měli absolvovat jeden trénink.

Prvním soupeřem bude v sobotu v rámci semifinále Tipsport Malta Cupu ostravský Baník, v pondělí se pak Brňané v duelu o umístění střetnou s některým z dvojice Mladá Boleslav - Dunajská Streda. A ve čtvrtek pak změří síly s místním týmem Balzan FC.

"Soustředění je ryze herní, tomu odpovídá jeho rámcový plán. Čekají nás tři kvalitní soupeři, šanci tedy dostanou všichni zdraví hráči a sestavy určitě nakombinujeme. Přímo na místě pak plány případně přizpůsobíme únavě a zdravotnímu stavu hráčů," řekl před odletem trenér Machálek.

Výprava bude ubytovaná ve stejném hotelu, jako během loňského soustředění - ve čtyřhvězdičkovém San Antonio Hotel&Spa na severozápadě ostrova v St. Paul´s Bay. Zápasy proběhnou taktéž na stejném místě, a to na národním stadionu Ta´ Qali s kapacitou těsně pod 17 tisíc diváků, přičemž duely Final Four přenáší kanál Nova Sport. V areálu, který se nachází zhruba deset kilometrů od hotelu, probíhají i tréninky.

Doma zůstanou tři rekonvalescenti

Do jednadvacetičlenné nominace se nakonec nevešli tři hráči, kteří začínají s tréninkem po zranění - stopeři Lukáš Kryštůfek s Jakubem Černínem a útočník Jan Pázler. Stejně tak s týmem necestuje Ondřej Vaněk.

V kádru pro Maltu naopak neschází mládežnický reprezentant Antonín Růsek, nechybí ani další mladík Michal Ševčík či Peter Štepanovský.

Brankáři: Jiří Floder, Martin Šustr.

Hráči v poli Pavel Eismann, Jakub Šural, Pavel Dreksa, Juraj Kotula, Adrián Čermák, Jan Sedlák, David Jurásek, Damián Bariš, Peter Štepanovský, David Krška, Adam Fousek, Šimon Šumbera, Marek Vintr, Ondřej Pachlopník, Michal Ševčík, Antonín Růsek, Jakub Přichystal, Jan Hladík, Martin Sedlák.

Průběh soustředění sledujte na webu a sociálních sítích klubu, kde budou každý den čerstvé fotky, videa či třeba tipovací soutěže o ceny. Stejně jako před rokem mají správu InstaStories během soustředění na starosti hráči v čele s gólmanem Jirkou Floderem.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....