Trenér Machálek po výhře s Baníkem

Trenér Machálek po výhře s Baníkem

B r n o – V probíhající zimní přípravě se Brňanům už dvakrát povedlo obrátit nepříznivé skóre 0:2. Podruhé teď na Maltě, kde v semifinále Tipsport Malta Cupu porazili ostravský Baník 3:2.

„Je to pořád jen příprava, takže to nijak nepřeceňujeme, ale byli jsme odměněni za poctivý přístup a za to, že jsme nesložili zbraně. I přes nepříznivý začátek, kdy jsme dostali dva góly takřka z ničeho, jsme se nevzdali. Už po první brance jsme mohli srovnat, místo toho ale platilo pravidlo nedáš-dostaneš. Kluky to nezlomilo, naopak jim pomohl gól na 2:1. V dalším průběhu hry jsme měli více šancí a troufnu si říct, že jde o zasloužený výsledek, který potěší,“ hodnotil utkání trenér Machálek.

Kouč Zbrojovky nasadil do utkání všechny hráče, které měl k dispozici, vyjma čerstvě uzdraveného Michala Ševčíka (Růsek se Štepanovským zůstali pro dnešek ještě na tribuně). Jednou musel střídat nuceně, když poměrně záhy odstoupil zraněný gólman Floder. „Chtěli jsme protočit hráče a vidět je případně na různých postech, někteří nebyli ještě úplně zdraví,“ komentoval střídání Machálek. Jirka Floder si z utkání odnesl kontuzi zad a zatím není jasné, kdy se zapojí zpět do plného tréninku.

Jak již bylo řečeno, z výhry proti Baníku Machálek velkou vědu nedělal. „Naši hráči samozřejmě motivaci měli, chceme vyhrát každý zápas, soupeř byl prvoligový, se kterým se v soutěži nepotkáme. Ale pořád je to opravdu jen a jen příprava,“ zopakoval.

Ještě před duelem se Zbrojovka musela vyrovnat s jednou nepříjemností – v domluvený čas nedorazil autobus a výprava tak na stadion dorazila zhruba půlhodinu před utkáním. „To bylo samozřejmě nepříjemné, ale neřekl bych, že to mohlo ovlivnit začátek utkání. Nehráli jsme špatně a nebyli jsme horším týmem, prostě jsme dostali dva poměrně kuriózní góly a pak jsme se dokázali zvednout,“ zakončil Machálek.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...