PREVIEW: Předposledním zimním soupeřem je třetiligový Vyškov

PREVIEW: Předposledním zimním soupeřem je třetiligový Vyškov

B r n o - Třetiligový Vyškov se v posledních letech zařadil mezi tradiční soupeře Zbrojovky v přípravě. Páté měření sil za poslední dva roky proběhne v sobotu 22. února v 11 hodin, hraje se na přírodní trávě v Olšanech u Prostějova.

Dějištěm utkání bude hřiště olšanského oddílu TJ Sokol (mapa zde). Vstup je zdarma, občerstvení by dle informací pořadatelů měli fanoušci obdržet v nedaleké restauraci.

Pro Zbrojovku se jedná o předposlední herní test před začátkem soutěže. "Byl bych rád, kdyby byl v utkání vidět rozdíl v tréninkových podmínkách obou soupeřů. Rádi bychom do hry dostali i hráče, které v posledních dnech trápila zranění, po přestávce tedy do základní jedenáctky určitě několikrát sáhneme. K dispozici už je Eisi, mimo hru tak zůstávají Kryštůfek, Pázler a Růsek," řekl před duelem kouč Zbrojovky Machálek. "Tonda Růsek absolvuje v pondělí ještě jednu kontrolu, pak jej čeká dohnání tréninkového manka."

Vyškov se v MSFL nachází po podzimu na desáté příčce. V zimní pauze prošel kádr kouče Trousila mírnou obměnou, z Blanska například přišel velezkušený útočník Ordoš, který v ofenzivě doplní dalšího hráče s bohatými ligovými zkušenostmi Klesu. Opačným směrem se vydal Haris Harba či záložník Lahodný. Ze Zbrojovky dorazil na hostování David Moučka, zkušenosti z našeho klubu dále má například odchovanec Martin Kropáček (kmenový hráč Blanska) či Ladislav Hanuš, hostující ve Vyškově z Líšně.

Samostatnou kapitolou pak jsou trenéři. O Trousilovi již byla řeč, ten ve Zbrojovce svého času odkopal 158 ligových duelů. Miloslav Machálek zase v minulosti jako trenér vedl Vyškov. V zimě 2013 se dokonce ve dvou přípravných duelech postavil juniorce a dorostu Zbrojovky, za brněnskou "devatenáctku" tehdy nastoupili i Sedlák s Přichystalem.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...